Αλ. Τσίπρας: Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση των αποτυχημένων

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ανοιχτής ομιλίας του στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε αρκετές φορές τη φράση «να ποιος φταίει», αναφερόμενος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στα δραματικά αρνητικά ρεκόρ –όπως τόνισε– που έχει η χώρα μας σε σημαντικά θέματα, όπως ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία, η ακρίβεια και οι τιμές της ενέργειας. 

«Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, που δεν δίστασε να μιλήσει για «καθεστώς Μητσοτάκη». 

Κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για εξαπάτηση πολιτών και για «αυτή τη λεηλασία που ζούμε εδώ και 8 μήνες», πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή οι κυβερνώντες «έχουν πέσει σαν τις ακρίδες στον δημόσιο πλούτο» και «ποτίζουν τα κλεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας».

«Φταίει το καθεστώς Μητσοτάκη για το δράμα των νοικοκυριών… που μοιράζει αφειδώς χρήμα στους έχοντες και κοροϊδία στους μη έχοντες… που διώκει και παρακολουθεί δημοσιογράφους», δήλωσε μεταξύ άλλων. 

Δείτε επίσης: Aλ. Τσίπρας: Πρέπει να πάρει ανάσα ο μέσος πολίτης που επιβαρύνεται δυσβάσταχτα, να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία

Ανησυχία για τα εξωτερικά θέματα

«Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση των αποτυχημένων που βαπτίστηκαν άριστοι», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Ωστόσο εξέφρασε έντονη ανησυχία για το τι θα παραλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έλθει στην εξουσία. Δήλωσε πως φοβάται ότι δεν θα παραλάβουν μόνο άδεια ταμεία, αλλά και χάος στα εθνικά θέματα. 

Ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται τα οικονομικά θέματα σαν «ανώνυμη εταιρεία» και τα εξωτερικά θέματα σαν «μονοπρόσωπη ΕΠΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Κάνοντας αναφορά στις αποκαλύψεις από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων από την Αθήνα στο Κίεβο (γεγονός που εμπλέκει περαιτέρω την Ελλάδα στον πόλεμο), ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στα εξωτερικά θέματα ο πρωθυπουργός «αποφασίζει, διατάζει και μαθαίνουμε από τρίτους» 

Σε κάθε περίπτωση, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «τελειώνει ο χρόνος» του κ. Μητσοτάκη και ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «δεν πρόκειται να είναι ξανά πρωθυπουργός», ενώ επανέλαβε συνοπτικά ορισμένες από τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των πολιτών.   

«Ζητάμε εκλογές το συντομότερο…, δεν πάει άλλο, το καθεστώς του κ. Μητσοτάκη πρέπει να φύγει», τόνισε καταλήγοντας ο Αλ. Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα προς τους πολίτες «να δώσουμε μαζί τον αγώνα».

Νωρίτερα, τα αδιέξοδα από τις εκρηκτικές διαστάσεις της ακρίβειας σε καύσιμα, λογαριασμούς ρεύματος και αγορά συζήτησαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, καταστηματάρχες και καταναλωτές στη Μυτιλήνη κατά την περιοδεία του στην αγορά της πόλης. Κατά την περιοδεία του ο Αλ. Τσίπρας μίλησε με τον κόσμο και έβγαλε πολλές φωτογραφίες με πολίτες και μαθητές.

Μετά την περιοδεία του στην αγορά της Μυτιλήνης ο Αλ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Δυστυχώς η κατάσταση στην αγορά επιδεινώνεται. Ιδίως σε περιοχές που δεν προσμένουν να αλλάξουν τα πράγματα άρδην από τον τουρισμό, η κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη.

Σήμερα στη Μυτιλήνη μίλησα με ανθρώπους της αγοράς και διαπίστωσα και εδώ, όπως και παντού, την ίδια απόγνωση και την ίδια θλίψη σε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να υπάρξουν μέτρα γιατί θα οδηγηθούμε σε συνθήκες κοινωνικής έντασης, κοινωνικής κρίσης και κοινωνικής έκρηξης. Δεν μπορεί όταν η βενζίνη έχει σκαρφαλώσει στα 2,5 ευρώ, όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 11% και όταν το εισόδημα συρρικνώνεται, όταν η σύνταξη δεν επαρκεί για να βγει η τρίτη εβδομάδα του μήνα, να θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί για πολύ χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις.

Είναι αναγκαίο έστω και τώρα να δούμε την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Η κυβέρνηση λέει ότι το ποσό αυτό είναι γύρω στο 1,4 δισ. για ολόκληρο το χρόνο, αλλά έχουν περάσει ήδη έξι μήνες. Έστω τώρα, μέχρι τέλος του χρόνου με 700 εκατ. δεν θα βγει έξω ο Προϋπολογισμός. Πρέπει να πάρει ανάσα ο μέσος πολίτης που επιβαρύνεται δυσβάσταχτα, να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία.

Να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής και κατανάλωσης. Δεν θα μας βγάλει έξω από τον προϋπολογισμό περισσότερο από όσο μας βγάζουν οι σπατάλες, οι απευθείας αναθέσεις, οι κλειστοί διαγωνισμοί, οι αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων δίχως σχέδιο που ανακοινώνονται και χωρίς να είναι ενήμερο το ΚΥΣΕΑ.

Πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία. Πρέπει να στηρίξουμε την μικρή και μεσαία επιχείρηση, το κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, για να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί στα πόδια της».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί