Ενάντια στο αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη

Τα νέα περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας και καταστολής μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης. Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση καθώς για άλλη μια φορά μέσα στο ΑΠΘ έγινε ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης από τους αστυνομικούς, ενώ ακινητοποιήθηκαν φοιτητές και έγιναν συλλήψεις.

«Με τη βιβλιοθήκη ή με το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη;» αναρωτιέται ο Χρήστος Σπίρτζης καθώς οι μονάδας καταστολής μεταξύ άλλων βιαιοτήτων εντός του Πανεπιστημίου, έριξαν δακρυγόνα στην είσοδο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ με αποτέλεσμα να βγουν τρέχοντας όσοι φοιτητές διάβαζαν! Όπως τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα τελικά «το προπαγανδιστικό δίλλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη «με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα», έλαβε σήμερα την πραγματική του διατύπωση».

Δείτε: Η αυταρχική κυβέρνηση εμμένει: ΜΑΤ και πάλι στο ΑΠΘ – Δακρυγόνα, κρότου λάμψης και προσαγωγές (βίντεο)

Σήμερα για άλλη μια φορά, όπως υποστηρίζει, το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη «έδειξε πως οραματίζεται την λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το ψευτοδίλημμα της Νέας Δημοκρατίας «ή με τη βιβλιοθήκη ή με τις βαριοπούλες» δεν αποπροσανατολίζει τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας που αντιλαμβάνεται ότι το αληθινό δίλημμα είναι «ή ελεύθερα δημοκρατικά πανεπιστήμια ή αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη».

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπογραμμίζει ότι για πολλοστή φορά, από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΕ προειδοποιούν «τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη να σταματήσει να χρησιμοποιεί την αστυνομία ως όργανο επιβολής του τρόμου και της πάταξης και ως μέσο εκδίκησης στους νέους που αντιστέκονται σθεναρά στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγεί εδώ και τρία χρόνια τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

 Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:

Ακινητοποιημένοι φοιτητές στο έδαφος, δυνάμεις των ΜΑΤ ακόμη και εντός των κτιρίων του Πανεπιστημίου, δακρυγόνα, κρότου λάμψης, ξύλο, προσαγωγές…

Τελικά το προπαγανδιστικό δίλλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη «με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα», έλαβε σήμερα την πραγματική του διατύπωση, αφού εκτός των πολλών άλλων βιαιοτήτων εντός του Πανεπιστημίου, οι μονάδες καταστολής έριξαν δακρυγόνα στην είσοδο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ με αποτέλεσμα να βγουν τρέχοντας όσοι φοιτητές διάβαζαν.

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη έδειξε σήμερα, για άλλη μία φορά, πως οραματίζεται την λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων.

Το αίτημα των φοιτητών για άμεση αποχώρηση των σωμάτων καταστολής από το εσωτερικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, αντιμετωπίσθηκε με τον «δημοκρατικό διάλογο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Ακινητοποιημένοι φοιτητές στο έδαφος, δυνάμεις των ΜΑΤ ακόμη και εντός των κτιρίων του Πανεπιστημίου, δακρυγόνα, κρότου λάμψης, ξύλο, προσαγωγές…

Θαυμάζουμε στις φωτογραφίες πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη νεολαία μας, τα παιδιά μας, το φοιτητικό κίνημα.

Η νέα επίδειξη ωμής αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σημειώνεται, μάλιστα, λίγες, μόλις, ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετά από ρίψη από αστυνομικού των ΜΑΤ, χειροβομβίδας κρότου-λάμψης σε ευθεία βολή (!).

Το ψευτοδίλημμα της Νέας Δημοκρατίας “ή με τη βιβλιοθήκη ή με τις βαριοπούλες” δεν αποπροσανατολίζει τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας που αντιλαμβάνεται ότι το αληθινό δίλημμα είναι “ή ελεύθερα δημοκρατικά πανεπιστήμια ή αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη”.

Προειδοποιούμε για πολλοστή φορά τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη να σταματήσει να χρησιμοποιεί την αστυνομία ως όργανο επιβολής του τρόμου και της πάταξης και ως μέσο εκδίκησης στους νέους που αντιστέκονται σθεναρά στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγεί εδώ και τρία χρόνια τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί