Γ. Ραγκούσης σε Λ. Αυγενάκη: Νομοθετείτε απευθείας αναθέσεις 5εκ ευρώ χωρίς δημοσιότητα (Βίντεο)

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ραγκούση στο Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης  “Ένταξη των περιοχών ισχύος του κτηματολογικού κανονισμού Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο, εφαρμογή σε αυτές της κοινής εθνικής νομοθεσίας – Διασύνδεση Ληξιαρχείων και «Ελληνικού Κτηματολογίου»

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ραγκούση, με αφορμή τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που αφορά στην παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ προς την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ειδικότερα, με την τροπολογία παραχωρείται, για 49 έτη, το κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ ΠΑΟ. Με την ίδια τροπολογία δίδεται η δυνατότητα ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων από το ΝΠΙΔ του ΟΑΚΑ για την κατασκευή των αναγκαίων αθλητικών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες στέγασης αθλητικών ομοσπονδιών. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο κ. Ραγκούσης, το άρθρο 7 της τροπολογίας παρέχει το ελεύθερο στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωρεί σε απευθείας ανάθεση έργων, χωρίς υποχρέωση δημοσίευσης στη «Διαύγεια», ως όφειλε.

Η παρέμβαση του Γ. Ραγκούση:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βρωμιά από αυτήν που νομοθετείτε σήμερα ,να μπορεί η διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωρεί σε απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό και χωρίς δημοσιότητα μέχρι 5.000.000 ευρώ.Εάν σήμερα μία διοίκηση προχωρήσει σε απευθείας 5.000.000 ευρώ για έργα ή προμήθειες θα πάει φυλακή για 10-15 χρόνια για κακούργημα.Αυτό σήμερα νομιμοποιείτε εσείς .

Kατ΄ άρχάς κ. Αυγενάκη, για τα εύκολα, έχει εκδοθεί ήδη ανακοίνωση από τον αρμόδιο Τομεάρχη μας, τον κ. Μωραΐτη σχετικά με τη σύμφωνη γνώμη που έχουμε για την παραχώρηση της κλειστής εγκατάστασης στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.Κ. Αυγενάκη, όμως για τα σοβαρά και τα δύσκολα .Κ. Αυγενάκη, ειλικρινά σας το λέω, δεν πρέπει να υπάρχουν στο ελληνικό λεξιλόγιο λέξεις, για να περιγράψουν αυτή την αθλιότητα κι αυτή τη χυδαιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για όσα τολμήσατε πριν από λίγο να πείτε από αυτό εδώ το βήμα, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντάς την και στην πραγματικότητα, δημιουργώντας το πιο βρώμικο πλαίσιο δημοσιονομικής διαχείρισης που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.Έρχεστε εδώ με το άρθρο 7 της συγκεκριμένης Τροπολογίας να νομιμοποιήσετε το οικονομικό έγκλημα και το οικονομικό κακούργημα σε Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης και δεν ντρέπεστε καθόλου να το ντύνετε μ΄ αυτά τα δήθεν όμορφα λόγια.Κ. Αυγενάκη, αν αύριο το πρωί υπάρξει διοίκηση στο ελληνικό δημόσιο, οποιουδήποτε νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που θα προβεί σε απευθείας αναθέσεις 5.000.000 ευρώ, θα πάει φυλακή για πόσα χρόνια για κακούργημα, κ. Τσιάρα;Για πόσα χρόνια θα πάει φυλακή όποιος αύριο πρωί προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση 5.000.000 για εκτέλεση έργων ή προμήθειες με βάση τον ποινικό κώδικα που ισχύει αυτήν την στιγμή;Για πόσα χρόνια θα πάει, για 10, για 15;Κι έρχεστε εδώ και περνάτε τροπολογία, χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη επείγοντος.Δεν υπάρχει καμία διεθνής υποχρέωση της χώρας, καμία αθλητική διοργάνωση.Δεν υπάρχουν αγώνες που πρέπει να προλάβουμε να γίνουν.Κι έρχεστε εδώ και νομιμοποιείτε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών έως 5.000.000. Ε, δεν υπάρχει πιο βρώμικη κυβέρνηση από τη δική σας.Κι έρχεστε εδώ και χωρίς να ντρέπεστε το ντύνετε και το κρύβετε πίσω από τον Παναθηναϊκό.Κι εσείς κ. συνάδελφοι Βουλευτές πρέπει να αναλάβετε επιτέλους την ευθύνη σας ως Βουλευτές της Ν.Δ..Νομιμοποιείτε αυτή τη στιγμή και καθιερώνετε τη δυνατότητα διοικήσεων μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο να προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεις, αν έχετε το Θεό σας, 5.000.000 ευρώ, χωρίς δημοσίευση, χωρίς διαγωνισμό, στους κολλητούς.Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αθλιότητα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη βρωμιά από αυτή που νομοθετείτε σήμερα.Δεν υπάρχουν λόγια, για να περιγράψω αυτή την αθλιότητα που κάνετε σήμερα.
Δείτε εδώ:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί