Συνάντηση Α. Ξανθού με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Θ. Λεχωβίτη και το Δ.Σ. του Συλλόγου είχε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός. Στο επίκεντρο της θεσμικής αυτής επικοινωνίας ήταν οι εξελίξεις στο θέμα των δασικών χαρτών και η ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων από πολίτες για την κατοχύρωση της περιουσίας τους, καθώς και η νομική προστασία των καταναλωτών από διακοπές ηλεκτροδότησης όταν αδυνατούν να αποπληρώσουν τους δυσβάστακτους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Α. Ξανθός χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΔΣΡ για παρέμβαση στο θέμα των δασικών χαρτών και επίσης εξέφρασε την υποστήριξη του στο αίτημα να παραταθεί για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων και αιτήσεων διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων, τα οποία δεν ελήφθησαν υπόψη στους αναρτημένους δασικούς χάρτες της ΠΕ Ρεθύμνου. Τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου δήλωσαν την πρόθεση τους να συμβάλλουν στη νομικά ορθή διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων μέσα από τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές Ενστάσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα. Ο Α. Ξανθός τόνισε επίσης την τεράστια σημασία της στήριξης των πολιτών στην προσπάθεια τους να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα τους και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, καθώς και της ανάγκης εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας δικαίου στους ιδιοκτήτες γης, ειδικά στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Συζητήθηκε επίσης η πρωτοβουλία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για νομική προσβολή της απαράδεκτης ρήτρας αναπροσαρμογής, η οποία έχει εκτινάξει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και έχει φέρει σε απόγνωση τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΔΣΡ ενημέρωσαν τον Α. Ξανθό για τα θεσμικά και διοικητικά προβλήματα στη λειτουργία του δικαιϊκού συστήματος στη χώρα, καθώς και για τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι για να διασφαλιστεί η επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης, η μειωμένη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών και η ποιότητα των αποφάσεων των Δικαστηρίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί