Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης: Δεύτερος κόμβος από Άϊ – Γιάννη προς Φοινικιά Μαλάδες

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, υπό την προεδρία του Παύλου Μπαριτάκη και την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, συνεδρίασε δια ζώσης την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 και ώρα 12:00, στο Ηράκλειο. 

Πρώτο θέμα της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση και έγκριση για την  επέκταση, τροποποίηση, βελτίωση της εγκεκριμένης προσωρινής σήμανσης και ασφάλειας στο τμήμα από την Άνω Διάβαση του ΒΟΑΚ έως την διασταύρωση προς Φοινικιά το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα. 

H πρόταση -εισήγηση ειδικών, συγκοινωνιολόγων τεχνικών υπηρεσιών που ψήφισε σήμερα Τρίτη το Περιφερειακό συμβούλιο, είναι μια πρόταση που βοηθά στην αντιμετώπιση   των   προβλημάτων που παρατηρούνται και που βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία των οχημάτων και την ασφάλεια των πολιτών, οδηγών και πεζών. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου αναφέρονται ότι: Η διάμετρος του εγγεγραμμένου κύκλου στην εξωτερική περίμετρο είναι 17,00 μ. Η κεντρική νησίδα του κόμβου κυκλικής κίνησης έχει εξωτερική διάμετρο 5 μ. και οριοθετείτε με λωρίδα κίτρινου χρώματος πλάτους 0,25 μ και θα σημανθεί κατάλληλα.  

Το πλάτος του κυκλικού δακτυλίου κυκλοφορίας είναι 6,0 μ.  Το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας της οδού Αγίου Ιωάννη Χωστού, της οδού Μάνου Κατράκη και της οδού Ειρήνης και Φιλίας που συμβάλλουν στο κομβίδιο είναι 3,75 μ. και 0,25 μ. Η παρούσα τεχνική λύση  αφορά την «προσωρινή» σήμανση και ασφάλιση της οδού για λόγους εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας και για λόγους ασφάλειας των κινουμένων οχημάτων στην οδό, καθώς και των πεζών που κινούνται παράλληλα ή διασχίζουν εγκάρσια την οδό. Το έργο βρίσκεται σε αστική περιοχή και προτείνεται όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα.

Άλλες Σημαντικές οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την συνεδρίαση:

1.       Εγκρίθηκε η  2η τροποποίηση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Περιφέρειας Κρήτης με την προσθήκη ως νέου έργου την προώθηση των οίνων   της Κρήτης σε αγορές τρίτων Χωρών με προϋπολογισμό 118.000,00 ευρώ . 

2.       Εγκρίθηκε η αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους δικαιούχους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για το έτος 2020.

3.       Εγκρίθηκε η ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στους φορείς που μετέχουν στην υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας του σχολικού έτους 2022-2023 για συνολικό αριθμό 13 μαθητευομένων.

4.       Εγκρίθηκε ο καθορισμός του  αριθμού μαθητευόμενων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ, Μαθητεία ΕΠΑ.Σ) για απασχόληση στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων κατά την περίοδο 2022-2023.

5.       Εγκρίθηκε η  υλοποίηση της δράσης συμμετοχής των τέκνων του προσωπικού της Περιφέρειας Κρήτης σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για το έτος 2022 με προϋπολογισμό 58.500,00 ευρώ .

6.       Εγκρίθηκε η  Ετήσια  Έκθεση  στο πλαίσιο του Ν. 4445/2016 “Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη” για τα έτη 2020-2021,που περιλαμβάνει όλες τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης στον Άξονα προτεραιότητα 1,  για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας, στον άξονα προτεραιότητας 2, για την πρόληψη και καταπολέμηση του αποκλεισμού των παιδιών  και στον άξονα προτεραιότητας 3, που αφορά την προώθηση της ενεργητικής ένταξης . 

7.       Έγινε η αναλυτική παρουσίαση αποτελεσμάτων των ερευνών του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, για τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών στην Κρήτη, τη διάγνωση τοπικών αναγκών, τους θύλακες τοπικής αποστέρησης, τη δυναμική των κοινωνικών υπηρεσιών και τα εργαλεία του Παρατηρητηρίου για τον σχεδιασμό πολιτικών για την κοινωνική ένταξη και ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί