Πρωτοφανές: Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζητά προσωρινή κράτηση και πρόστιμο σε συνδικαλιστές για τη στάση εργασίας

Σε μία πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στο μετρό προχώρησε η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ η οποία χθες προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ζητήσει προσωπική κράτηση των συνδικαλιστών και επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ στον καθένα.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπύρος Ρεβύθης, η ΣΤΑΣΥ ζητά μεταξύ άλλων:

  • «Να απαγορευθεί η πραγματοποίηση και η συνέχιση της επίδικης απεργιακής κινητοποιήσεως, καθώς και οποιασδήποτε άλλης στο μέλλον με οποιαδήποτε μορφή, εφόσον θα στηρίζεται στους ίδιους λόγους και αιτήματα.
  • Να καταδικασθούν οι εκπρόσωποι της εναγομένων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε χρηματική ποινή ποσού 1.500 ευρώ και σε προσωπική κράτηση έξι μηνών έκαστος για κάθε παράβαση της εκδοθησόμενης αποφάσεως».
Έγγραφο της ΣΤΑΣΥ

«Η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών {ΣΤΑ.ΣΥ} με τις ευλογίες της κυβέρνησης προφανώς, ζητάει την καταδίκη σε 6μηνη φυλάκιση του προέδρου και του γραμματέα του σωματείου των Εργαζομένων, καθώς και την επιβολή “προσωπικού” προστίμου 1.500 ευρώ στον καθένα, για την συμμετοχή μας στη 3ωρη στάση εργασίας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, κατά του αντεργατικού εκτρώματος ν.4808/21  ν.Χατζηδάκη» τονίζει ο Σπύρος Ρεβύθης και προσθέτει:

«Συνάδελφοι όλων των κλάδων της χώρας μας, έχουμε την γνώμη, ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο από το κίνημα. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Αφορά τους πάντες ο φασισμός που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί