Σ. Βαρδάκης: «Να αποδοθεί στους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ η οφειλόμενη αποζημίωση στο σύνολό της»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προκειμένου να ανακληθεί η ανάλγητη και άδικη για τους εργαζόμενους – νέους συνταξιούχους, απόφαση του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, μείωσης στο μισό αποζημίωσης απόλυσης, προχώρησαν 26 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταθέτοντας αναφορά, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων των ΕΛΤΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει και το ΔΣ του Συλλόγου η απόφαση εκ μέρους του ΔΣ των ΕΛΤΑ, μείωσης της αποζημίωσης απόλυσης του προσωπικού κατά το ήμισυ, είναι παράνομη, αυθαίρετη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρακτική που εφαρμοζόταν επί 37 και πλέον έτη, με τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με τις μεταξύ ΠΟΣΤ και της Διοίκησης των ΕΛΤΑ συναφθείσες κοινές συμφωνίες.

Επιπλέον, έρχεται σε αντίθεση με τη συνταγματική αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση, καθώς χωρίς έστω την πρόβλεψη μεταβατικών διατάξεων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και εν μέσω πανδημίας, μετέβαλε άρδην την πρακτική που εφαρμοζόταν για πάνω από 37 έτη, μειώνοντας στο μισό την αποζημίωση στην οποία προσέβλεπαν οι συνταξιούχοι του Οργανισμού.

Ο κ. Βαρδάκης, με αφορμή την κατάθεση της αναφοράς, δήλωσε: «Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και αιτήματα της διοίκηση των εργαζομένων και συνταξιούχων ΕΛΤΑ, αλλά και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, δεν άρθηκε η αδικία σε βάρος των νέων συνταξιούχων. Η ανικανότητα της Κυβέρνησης στο μεγαλείο της, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, αποδεχόμενη θα λέγαμε την κατάφωρη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), η οποία προβλέπει την απόδοση 30.000 ευρώ ως αποζημίωση, σε όσους ταχυδρομικούς συνταξιοδοτούνται.»

Με βάση όλα τα παραπάνω οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να ανακαλέσουν την ανάλγητη και άδικη για τους εργαζόμενους – νέους συνταξιούχους, απόφαση του ΔΣ των ΕΛΤΑ, μείωσης στο μισό αποζημίωσης απόλυσης και να αποδοθεί στους συνταξιούχων των ΕΛΤΑ η οφειλόμενη αποζημίωση στο σύνολό της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί