Νέο ψηφιδωτό κοσμεί τον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού στις Αρχάνες

Νέο ψηφιδωτό κοσμεί τον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού, στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, στις Αρχάνες.

Πρόκειται για το έργο «Αναγέννηση» που δημιούργησαν οι μαθητές του εργαστηρίου ψηφιδωτού «Ψηφίδων Τέχνη Ευ Ποιώ» του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων υπό την καθοδήγηση του ψηφιδογράφου, Νικόλαου Μανιουδάκη.

Το έργο έχει διαστάσεις 1,10Χ1,90μ. και είναι απόλυτα επίκαιρο καθώς το λευκό περιστέρι συμβολίζει την ειρήνη και την αλληλεγγύη. Πρόκειται για ένα αθάνατο και διαχρονικό έργο τέχνης που θα υπενθυμίζει στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής πόσο σημαντικές αρετές είναι η παγκόσμια ειρήνη και η ελευθερία του πνεύματος.

Οι δημιουργοί του έργου

Το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο κοινό πριν δύο ημέρες. Για το έργο εργάστηκαν:

Σύνθεση απόδοση : Μανανεδάκη Πόπη

Καλλιτεχνική συμμετοχή : Μανανεδάκη Πόπη, Ορφανουδάκη Μαρία, Καπετανάκη Μαίρη, Γενετζάκη  Γεωργία, Καλαθάκη Σταυρωτή, Αδαμάκη Δέσποινα, Παρασύρη Κατερίνα, Ζωγραφάκη Μαρία και Καλαθάκη Γεωργία.

Ευγενική χορηγία υλικών : Άννη και Μιχαήλ Ταχατάκης

Επιμέλεια έργου, ψηφιδωγράφος :  Μανιουδάκης Νικόλαος

Σε σχετική ανακοίνωση του Εργαστηρίου Ψηφιδωτού του δήμου Αρχανών Αστερουσίων αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Πόπη Μανανεδάκη που με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού χάραξε εκείνες τις πρώτες γραμμές που δημιούργησαν το όμορφο περιστέρι!

Ευχαριστούμε επίσης, τα μέλη της ομάδας, που με θετική διάθεση και ομαδικότητα, ενάντια στα σημεία των καιρών  εν μέσω covid, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το υπέροχο αυτό εγχείρημα! 

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την κα Χρυσούλα Γιαννιδάκη, δημοτική σύμβουλο Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και Υπεύθυνη Εθελοντισμού που με την απόλυτη και αστείρευτη υποστήριξη της, παραδίδεται σήμερα στον Δήμο ένα διαχρονικό έργο τέχνης, ύμνο στην Παγκόσμια Ειρήνη και Συμφιλίωση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί