Παγκρήτιος Ένωση: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Πετράκης για την προεδρία

«Πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη της ομάδας, στη συλλογική δουλειά και ευθύνη. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στην Παγκρήτιο Ένωση τη θέση και την αίγλη που της αρμόζει!». Αυτά δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος Γιώργος Πετράκης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ως Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως στις εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου, με τον συνδυασμό «Νέα Παγκρήτιος».

Η Παγκρήτιος Ένωση είναι το μεγαλύτερο πνευματικό και πολιτιστικό σωματείο της Ελλάδας, και ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι το σημείο αναφοράς και ένωσης των Κρητών της Αττικής, με εξέχοντα θεσμικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας.

Φέτος οι Κρητικοί του λεκανοπεδίου καλούνται να ασκήσουν το καθιερωμένο εκλογικό τους δικαίωμα για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρητίου Ενώσεως. Όμως, αυτές οι εκλογές είναι κομβικές για το «αύριο» του μεγάλου σωματείου, που έχει αδήριτη ανάγκη τη δυναμική επανεκκίνησή του, με νέες ποιοτικές δράσεις και ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας για τη διάσωση και διάδοση της πλούσιας και μοναδικής κρητικής παράδοσης.

Αυτό το όραμα για μια Νέα Παγκρήτιο Ένωση φιλοδοξούν να υλοποιήσουν ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Πετράκης και οι νέοι έμπειροι συνεργάτες του. Τα τελευταία 12 χρόνια ο Γιώργος Πετράκης εκλέγεται συνεχώς ως μέλος του Δ.Σ. της Παγκρητίου Ενώσεως και έχει ήδη διατελέσει επιτυχημένα ως Αντιπρόεδρος και Κοσμήτοράς της. Παράλληλα, ο Γιώργος Πετράκης είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου «Κρήτες», ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε πλήθος πολιτιστικών και χορευτικών φορέων της Κρήτης.

Ποιος είναι ο Γιώργος Πετράκης

Ο Γιώργος Πετράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, με καταγωγή από Αποκόρωνα και Κίσσαμο. Έκανε τα πρώτα του χορευτικά βήματα σε ηλικία 5 ετών και έκτοτε υπήρξε μέλος του χορευτικού ομίλου «Ψηλορείτης» του Κωστή Μπούντζουκα, του σωματείου «Λεβεντογέννα Κρήτη» του Θεοχάρη Ξυρουχάκη, του «Κέντρου Κρητικού Πολιτισμού» του Θοδωρή Τσόντου και, τέλος, του Λαογραφικού Ομίλου «Κουρήτες» του Μανώλη Παττακού.

Μαζί με τους συνεργάτες του δίδαξε κρητικούς παραδοσιακούς χορούς στον «Σύλλογο Φρε Αποκορώνου» και στην «Ένωση Κρητών Γλυφάδας» για 15 χρόνια.

Το 2010 ίδρυσε τον Λαογραφικό Όμιλο «Κρήτες», όπου προεδρεύει και διατελεί χοροδιδάσκαλος έως σήμερα.

Την ίδια χρονιά (2010) εκλέχτηκε για πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ. της Παγκρητίου Ενώσεως και έκτοτε εκλέγεται αδιαλείπτως. Έχει διατελέσει Κοσμήτορας και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Παγκρητίου Ενώσεως.

Είναι τελειόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Metropolitan του Λονδίνου, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Kentucky των ΗΠΑ, Οικονομολόγος, και εργάζεται ως στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Είναι παντρεμένος με τη Ροδάνθη Μακράκη, με καταγωγή από Ρέθυμνο και Λασίθι, και έχουν δύο κόρες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί