Εργατικό ατύχημα στα Γρεβενά: Σοβαρά τραυματίας ο νεαρός μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου, σε εργοστάσιο ξυλείας στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Δείτε: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά – Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr υπάρχει ένας σοβαρά τραυματίας, 28 ετών ο οποίος βρισκόταν ακριβώς στο σημείο όπου προκλήθηκε η έκρηξη.

Οπως αναφέρει το ThessToday.gr ο εργαζόμενος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και κάηκε σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος του κορμιού του.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, όπου διακόμισαν τον εγκαυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών, τελικά κρίθηκε άμεση η ανάγκη για διακομιδή του στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων Ενηλίκων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εννιά άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία οχήματα περιόρισαν άμεσα τη φωτιά στον χώρο της έκρηξης, ώστε να μην επεκταθεί περαιτέρω στο εργοστάσιο ξυλείας. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε πιθανόν από βραχυκύκλωμα στη συντήρηση, ενώ τη στιγμή του συμβάντος στο χώρο υπήρχαν και άλλοι εργαζόμενοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνης Καλαϊδόπουλος, τόνισε ότι η έκρηξη έγινε στην δεξαμενή λαδιού και συγκεκριμένα σε ένα σωλήνα όπου υπήρξε διαρροή καυτού υγρού, από το οποίο υπέστη εγκαύματα ο 28χρονος.

Ζημιές αναφέρθηκαν στο χώρο της γεννήτριας. Στο χώρο αυτό γινόταν συντήρηση από εξειδικευμένο συνεργείο Ιταλών τεχνικών, ενώ υπήρχαν και άλλοι 4 εργαζόμενοι του εργοστασίου οι οποίοι όμως δεν τραυματίστηκαν.

Από την έκρηξη σημειώθηκε και φωτιά σε αποθήκη λαδιού σιλικόνης που χρησιμοποιείται από το εργοστάσιο, η οποία όμως ετέθη πολύ γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών.

Κάτοικοι του χωριού Μαυραναίοι λένε στο ThessToday.gr ότι η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και 20 χιλιόμετρα μακριά.

Με πληροφορίες από kozanimedia.gr, thesstoday.grertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί