Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Λίγο μετά τις 20:30 του Μεγάλου Σαββάτου -με πολύ μεγάλη καθυστέρηση- έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αποστολή, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος νωρίτερα παρέλαβε το Άγιο Φως μετά την ολοκλήρωση της τελετής στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα είχε προγραμματιστεί για τις 6:00 το απόγευμα, ωστόσο, υπήρξαν καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, λόγω των μέτρων και των ελέγχων, με αποτέλεσμα η ελληνική αποστολή να αναχωρήσει για την Αθήνα στις 6:30.

“Λόγω των μέτρων ασφαλείας καθυστέρησε να ξεκινήσει μία ώρα και αυτό μας δημιουργεί μία μεγαλύτερη δυσκολία, έτσι ώστε να μπορέσουμε στην ώρα μας να φέρουμε το Άγιο Φως στην Ελλάδα”, ανέφερε νωρίτερα ο κ. Καστανιώτης.

Στην αποστολή εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετείχαν μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κ.ά.

Σημειώνεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών πως η μεταφορά της αποστολής προς και από το Ισραήλ, έγινε με ειδική πτήση της Aegean χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, ενώ η διανομή του Αγίου Φωτός στην Ελληνική Επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.

Άγιο Φως 2022: Πώς θα γίνει η διανομή του στην Ελλάδα

Τώρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διανομή του Αγίου Φωτός σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ θα πρέπει η διαδικασία αυτή να γίνει ταχύτατα, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης της άφιξής του.

Συγκεκριμένα, θα μεταφερθεί με τα αεροσκάφη της AEGEAN και τις Olympic Air σε 7 επιπλέον προορισμούς, τόσο με προγραμματισμένες όσο και με έκτακτες ειδικές πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί