Στην Κρήτη το Άγιο Φως

Έφτασε και στο Ηράκλειο, λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ, το Άγιο Φως με πτήση της Sky Express από την Αθήνα.

Η αναχώρηση της πτήσης από το Τελ Αβίβ έγινε με μεγάλη καθυστέρηση κι αντί να φτάσει στις 18:00 στην Αθήνα, όπως είχε προγραμματιστεί, εν τέλει προσγειώθηκε στις 20:33, με αποτέλεσμα να φτάσει με καθυστέρηση το Άγιο Φως και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου βρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος και ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

 Το Άγιο Φως θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις εκκλησίες της Κρήτης, για να διατεθεί στη συνέχεια στους πιστούς, μεταφέροντας το μήνυμα της Ανάστασης.

Και στο αεροδρόμιο Χανίων

Με καθυστέρηση, λίγο πριν τις 10 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, κατέφθασε με πτήση της Aegean, στο Αεροδρόμιο Χανίων “Ιωάννης Δασκαλογιάννης” το Άγιο Φως.

Παρών επίσης ήταν και ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος για να το μεταφέρει με τη σειρά του στις ενορίες της Μητροπόλεως

Δείτε το βίντεο κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο:

Σημειώνεται, ότι το Άγιο Φως ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στα Χανιά στις 19:50 με προγραμματισμένη πτήση, όμως λόγω καθυστέρησης στα Ιεροσόλυμα, η άφιξή του στην Ελλάδα έγινε λίγο μετά τις 8 και μισή, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν όλες οι πτήσεις που είχαν δρομολογηθεί για τη μεταφορά του.

Νωρίτερα, κατά την αναμονή στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, προχώρησε σε δηλώσεις, στέλνοντας τις ευχές του για το Πάσχα, με την ελπίδα, της καταπαυσης του πολέμου στην Ουρανία.

«Ευχόμαστε το Άγιο Φως να είναι εκείνο που θα φωτίζει και θα αγιάζει τα σκοτάδια της ανθρωπότητας. Να ευχηθούμε ο αναστάς Χριστός να είναι εκείνος που θα δώσει την ελπίδα για την παύση του πολέμου στην Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί