Πολιτική κρίση στα κατεχόμενα της Κύπρου: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του ψευδοκράτους

Νέα πολιτική κρίση στα κατεχόμενα της Κύπρου, καθώς υπέβαλε την παραίτησή της λεγόμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού του ψευδοκράτους Φαΐζ Σουτζούογλου. Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση με τον υπουργό Δημοσιονομικών του ψευδοκράτους, Σουνάτ Ατούν.

Αφορμή για την αντιπαράθεση ήταν οι αποφάσεις σχετικά με τις αυξήσεις σε τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και η γενικότερη δυσκολία των Τουρκοκυπρίων να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής εν μέσω κρίσης ενεργειακής και πληθωρισμού, ενώ κορυφώθηκε μετά από ανακοινώσεις σχετικά με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον Φαΐζ Σουτζούογλου. Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους τάχθηκε υπέρ της μείωσης της τιμής, ενώ ο Ατούν εξέφρασε δημοσίως τη διαφωνία του.

Δεν έχουν περάσει παρά δύο μήνες από τον σχηματισμό της κυβέρνησης στα κατεχόμενα και το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται σε περίοδο αβεβαιότητας. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, που έχει τον τίτλο του προέδρου του ψευδοκράτους και ελέγχεται πλήρως από την Άγκυρα, έπειτα από διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση, έκανε δεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης του Φαΐζ Σουτζούογλου.
Ο Σουτζιούογλου, επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, είχε στείλει επιστολή στον Ερσίν Τατάρ, ζητώντας του να παύσει τον Ατούν, αλλά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν το έπραξε και φέρεται να είπε ότι θα αξιολογήσει το θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί