10ο Παγκρήτιο φόρουμ: Ξεκίνησαν οι συναντήσεις  επιχειρηματικές συναντήσεις

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) «ξανακτυπά» σήμερα η καρδιά της τοπικής οικονομίας, καθώς ξεκίνησαν πριν από λίγο οι συναντήσεις για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και Δίκτυα Διανομής.

Το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός για την Κρήτη άνοιξε τις πύλες του στις 9.00 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 16.00, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19.

Περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις  με  βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ), ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Στόχος της προσπάθειας, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου το 2012 είναι να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή – δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 16.400 συναντήσεις  ανάμεσα στους 194 παραγωγούς / μεταποιητές, 17 βιοτέχνες  και τους εκπροσώπους 195 ξενοδοχείων (68 όμιλοι ξενοδοχείων) και 12 δικτύων διανομής.

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ  διεξάγεται φέτος δια ζώσης για 10η χρονιά – μετά την ακύρωση το 2020, λόγω covid  και τη διαδικτυακή εκδοχή του πέρυσι –  με τη συνεργασία των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και των Ξενοδόχων της Κρήτης, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται δωρεάν, το ΦΟΡΟΥΜ περιλαμβάνει, επίσης έκθεση Κρητικών Προϊόντων και γευσιγνωσία. Παράλληλα, λειτουργούν στον χώρο περίπτερα των Επιμελητηρίων της Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου, εκπρόσωποι των οποίων ενημερώνουν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.

«Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ξαναπιάνουμε φέτος το νήμα της συνεργασίας από εκεί που το αφήσαμε το 2019, με όσα δραματικά μεσολάβησαν λόγω covid και συμβαίνουν λόγω του πολέμου. Συνεχίζουμε για 10η χρονιά την κοινή προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής παραγωγής, ώστε να βρουν τα κρητικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει και να γίνουν ευρύτερα γνωστά» ανέφερε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και επισήμανε ότι «είναι μια σημαντική ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι πρέπει να στηρίζουμε και να στηριζόμαστε στην τοπική παραγωγή για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε απρόσμενες δυσκολίες και καταστάσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί