Πόλεμος στην Ουκρανία: Όμηροι γιατροί και ασθενείς σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη – «Οι Ρώσοι έχουν πάρει 400 αιχμαλώτους»

Ουκρανός αξιωματούχος κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ότι κρατούν εκατοντάδες αιχμαλώτους σε νοσοκομείο της Μαριούπολης, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 20ή ημέρα.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Πυρά σε πολυκατοικίες στο κέντρο του Κιέβου – Σε εξέλιξη ο νέος γύρος συνομιλιών

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Όμπλαστ, οι Ρώσοι κρατούν ομήρους ασθενείς και ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Μαριούπολης, ενώ ο στρατιωτικός διοικητής Πάβελ Κιριλένκο είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο νοσοκομείο στις παρυφές της Μαριούπολης. “Οι Ρώσοι έχουν πάρει 400 ανθρώπους από τα σπίτια τους και τους οδήγησαν στο νοσοκομείο και δεν μπορούν να φύγουν” είπε.

Εργαζόμενος στο νοσοκομείο είπε “Είναι αδύνατο να βγεις από το νοσοκομείο. Ακούγονται πυροβολισμοί, οι όμηροι κάθονται στο υπόγειο. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο εδώ και δύο μέρες. Πολυώροφα κτίρια καίγονται γύρω μας… Οι Ρώσοι οδήγησαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί