Στην απεργία καλεί το συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου

Στην πανοικοδομική απεργία της 16ης Μαρτίου και στην πανελλαδική γενική απεργία της 6ης Απριλίου, καλεί το συνδικάτων Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση του συνδικάτου:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΗ

Από το πρωί στις οικοδομές – 10.00πμ παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα του ΕΦΚΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

· Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

· Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού- λαικού εισοδήματος

· Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι & άνεργοι στα συναφή επαγγέλματα,

Η απόφαση για νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση βρίσκει το λαό μας μέσα στην ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται από τις πολεμικές αναφλέξεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τις πολεμικής ανατιμήσεις σε καύσιμα και ρεύμα που εκτοξεύουν τις ήδη υψηλές τιμές τους.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμιση τους στο ευρύτερο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

Να μείνει η Ελλάδα εκτός σχεδιασμών από το νέο σφαγείο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές για να ξαναχαράξουν τα σύνορα με το αίμα των λαών. Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και πάλη των λαών.

Η Πανοικοδομική Απεργία στις 16 Μάρτη και η προετοιμασία της Γενικής Απεργίας στις 6 Απρίλη πατάει πάνω σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και διαρκώς οξύνονται. Υπηρετεί τις ανάγκες μας που, όλα αυτά τα χρόνια, συνεχώς συμπιέζονται από τους αντεργατικούς νόμους και τη συνολικότερη αντεργατική πολιτική. Η πολιτική αυτή, που οπλίζει και διευκολύνει την μεγαλο-εργοδοσία να διατηρεί, τα μεροκάματα, την ασφάλιση, τους εργασιακούς όρους στα ίδια χαμηλά επίπεδα με τα χρόνια της μεγάλης κρίσης και ανεργίας στον κλάδο μας.

Η ανάκαμψη στον κλάδο και ιδιαίτερα στην οικοδομή, τα τελευταία χρόνια, δεν έφερε ουσιαστική βελτίωση στο σύνολο των όρων δουλειάς δηλαδή, στην ασφάλιση, στο ένσημο. Το μεροκάματό μας εξανεμίζεται πριν καν μπει στις τσέπες μας από την τεράστια ακρίβεια, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα, στο super market, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έχουν φτάσει στα ύψη και τραβάνε την ανηφόρα με τις πρόσφατες πολεμικές εξελίξεις.

Η κατάσταση αυτή έχει συνέπειες, όχι μόνο για τους μεροκαματιάρηδες του κλάδου που δουλεύουν κατά κανόνα ανασφάλιστοι , χωρίς Κλαδική Σύμβαση από το 2007 αλλά και για τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τους φατουρατζήδες που εργάζονται στην οικοδομή. Η αύξηση των τιμών στα οικοδομικά υλικά, μεταφέρεται ως πίεση και οξυμένο πρόβλημα στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

Σήμερα υπάρχουν νέες δυνατότητες για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και να πετύχουμε αποτελέσματα που θα ανακουφίσουν τη ζωή μας.

Ο αγώνας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, έχει επείγοντα χαρακτήρα και δε χωράει καμία καθυστέρηση.

Είναι πρόκληση, οι εργοδοτικές οργανώσεις να επικαλούνται διάφορες δυσκολίες και εμπόδια για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τους χρηματοδοτεί απλόχερα επειδή ανατιμήθηκαν τα οικοδομικά υλικά. Στους μεγαλοεργολάβους των δημοσίων έργων “έτρεξε” να εξασφαλίσει την οικονομική τους στήριξη, με αναπροσαρμογή 10% επιπλέον των συμβολαίων εκτέλεσης των έργων λόγω των ανατιμήσεων των οικοδομικών υλικών. Για τους εργαζόμενους, τους μεροκαματιάρηδες, τους μικρούς ΕΒΕ που δουλεύουν στην ιδιωτική οικοδομή, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του εισοδήματός τους, όπως διαχρονικά κάνουν όλες οι κυβερνήσεις. Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς της ώρα που οι μεγαλοεργοδότες απολαμβάνουν τα δις του Ταμείου Ανάκαμψης κι εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα και να θερμάνουμε τα σπίτια μας.

Με όπλο την αισιοδοξία από την μεγάλη επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 23 Φλεβάρη και 4 Μάρτη την μαζικότατη συμμετοχή των εργαζομένων σε όλη τη χώρα ρίχνουμε όλες οι δυνάμεις για την επιτυχία των απεργιών. Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου.

Απορρίπτουμε τις θέσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που είναι άφαντη από τους αγώνες, που συνυπογράφει την επίθεση των εργοδοτών και κυβέρνησης τη φτωχοποίηση των εργαζομένων. Που δεν κούνησε ούτε το μικρό της δαχτυλάκι για να βοηθήσει τους αγώνες των εργατών της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, των πετρελαίων της Καβάλας, και τώρα καλούν τους εργαζόμενους να διαλέξουν ληστή και να κάνουν θυσίες, κλείνουν το μάτι στο ΝΑΤΟ και στη μία πλευρά των εκμεταλλευτών, αναδεικνύοντας έτσι την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό τους απέναντι στους χιλιάδες νέους πρόσφυγες που αναγκάζονται να αφήσουν τη γη και τα σπίτια τους.

Διεκδικούμε:

· Υπογραφή ΚΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα,.Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου γενικού μισθού στα 825€

· Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κλέψιμο της ασφάλισής μας. Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.α.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. .

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

· Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

· Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

                                                              Για τη Διοίκηση

           Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γ.Γραμματέας

       Στάθης Λουκάκης                                                                     Μανόλης Τσουρδαλάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί