Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο – Συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τον λαό της Ουκρανίας το ΕΚΗ

Κάλεσμα για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022 στις 8.30 το βράδυ, στην Πλατεία Ελευθερίας, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Παράλληλα γνωστοποιεί ότι συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τον λαό της Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει την Παρασκευή 4/3/2022 και ώρα 8.30μμ  ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στέλνοντας μήνυμα καταδίκης της απαράδεκτης στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία . Η  χρήση στρατιωτικής βίας και εξαναγκασμού αυτού του είδους δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα. 

Με τις απρόκλητες και αδικαιολόγητες στρατιωτικές ενέργειές της, η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες όπως  ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και   υπονομεύει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ειρήνη,  ασφάλεια και σταθερότητα. 

Το ΕΚΗ εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον ανθρώπινο πόνο και στέκεται σταθερά στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, που αντιμετωπίζει αυτή την ανθρωπιστική κρίση, καλώντας  τα Σωματεία και  τα Συνδικάτα της δύναμης του, όλους τους εργαζομένους, του ανέργους , τους συνταξιούχους και όλη την κοινωνία του Ηρακλείου να συμμετέχουν στο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο.

Παράλληλα καλεί την κοινωνία του Ηρακλείου να βοηθήσουν εμπράκτως τον λαό της Ουκρανίας προσφέροντας κυρίως τα παρακάτω είδη:  

  • Είδη πρώτων βοηθειών : μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη αποστειρωμένοι, ελαστικοί, εγκαυμάτων), μη υδραργυρικά θερμόμετρα, θερμικές κουβέρτες, βακτηριδιακά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά και αντιπυρετικά, επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες.
  • Θερμικά εσώρουχα
  • Κουβέρτες, ζεστά ρούχα
  • Μπαταρίες, φακοί
  • Προϊόντα μεγάλης διαρκείας: κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά
  • Φαρμακείο :

Παρακεταμολη/ paracetamol, Aντιφλεγμονωδη/ Antiinflammatories, For example: amoxycillin, Clarithromycin, Moxifloxacin, επίδεσμος, αντισηπτικό μετά από τραυματισμό.

Anesthetic

Sol.DICLOFENACUM (VOLTAREN)

Sol. DEXALGIN (DEXKETOPROFENUM)

Sol. KETOROLACUM

anti-inflammatory

DICLOFENACUM (VOLTAREN)

Sol. DEXAMETHASONUM 4mg 1.0

SOLU-MEDROL (METHYLPREDNISOLONUM)

Antipyretic

Sol. Infulgan (PARACETAMOLUM)

Antihistamines

Sol.SUPRASTIN (CHLOROPYRAMINUM

Tab. DESLORATADINUM 5mg

Sol.NORADRENALINE 2mg / ml (NOREPINEPHRINUM)

Sol. MESATONUM 10mg 1.0 (PHENYLEPHRINUM)

Sol. METOCLOPRAMIDUM 5 mg\ ml

Sol. ONDANSETRON

Sol. ACIDUM TRANEXAMICUM

CEFTRIAXONUM 1gr

CEFTAZIDIMUM 1gr

Sol. LEVOFLOXACINUM 500 mg\100 ml

MEROPENEMUM 1gr

Sol. FUROSEMIDUM

Sol. COFFEINUM

Sol. MAGNESII SULFAS

Η συγκέντρωση των προϊόντων ξεκίνησε σήμερα στην Δουκός Μποφόρ 4,  ενώ  την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται  στον Θεατρικό Σταθμό, στο λιμάνι Ηρακλείου.

Συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, γνωστοποιεί ότι θα συμμετέχει στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, απευθύνοντας κάλεσμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις που από το πρωί της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας.

Η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, πρέπει να ληφθεί κάθε μέριμνα για στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας και των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στην Ουκρανία.

Όχι στον Πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη, καμιά εμπλοκή της χώρας σε επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου συμμετέχει στην αντιπολεμική συγκέντρωση που έχει καλέσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 04 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Συμμετέχουμε μαζικά, αποφασιστικά και δυναμικά κατά του πολέμου, υπέρ της ειρήνης και της δικαιοσύνης!

ΟΧΙ στον πόλεμο

ΝΑΙ στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη

ΟΧΙ στο κυνήγι των εξοπλισμών – ΝΑΙ στην φιλία των λαών!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί