«Η δημοσκόπηση γίνεται σε επαφή με την Κοινωνία»: Περιοδεία Στ. Αραχωβίτη σε Αιγιάλεια και Δυτική Αχαΐα

Σειρά συναντήσεων με τη διοίκηση της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών, τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο αλλά και αγρότες και αγροτικούς συλλόγους της περιοχής, είχε τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, ο Σταύρος Αραχωβίτης με τον βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου και μέλη του ΣYΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου και συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα, λόγω της κρίσης πληθωρισμού και ακρίβειας, υπό τη βαριά πλέον σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και τις καθημερινές τοπικές προκλήσεις. 

Στην ανακοίνωση του Στ. Αραχωβίτη αναφέρεται:

Σειρά συναντήσεων με τη διοίκηση της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών, τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο αλλά και αγρότες και αγροτικούς συλλόγους της περιοχής, είχαμε τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, με τον βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου και μέλη του ΣYΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου και συζητήσαμε τα οξυμένα προβλήματα, λόγω της κρίσης πληθωρισμού και ακρίβειας, υπό τη βαριά πλέον σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και τις καθημερινές τοπικές προκλήσεις. 

Τα προβλήματα που αφορούν στη σταφίδα, την τιμή που απολαμβάνει ο παραγωγός και την απορρόφηση του αποθέματος που έχει σχηματιστεί λόγω της πανδημίας, ήταν το βασικό θέμα της συζήτησής μας στην Αιγιαλεία. Τονίσαμε την ανάγκη στήριξης του κορυφαίου προϊόντος, των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών οργανώσεων. 

Η έγκαιρη κατάθεση της πρότασης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παρέμβαση του κράτους ως αγοραστής ύστατης καταφυγής, είναι επίκαιρη περισσότερο από ποτέ. Η διανομή τους σε σχολεία, δομές ή ακόμα και η αποστολή τους εν είδει ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία μπορούν να λειτουργήσουν θετικά ως προς την αποσυμφόρηση των αποθεμάτων. 

Στo Εργατικό Κέντρο Αιγίου, στη συνάντηση με φορείς των αγροτών, συζητήθηκε και το ζήτημα της τιμής των λεμονιών, των ελέγχων στις εισαγωγές και την προστασία των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών απο τις ελληνοποιήσεις. Τέλος, οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας σε ανοιχτή συζήτηση, έθεσαν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ενημερώνοντας για τα αιτήματά τους, όπως είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ, η επιδότηση του λιπάσματος και οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τον ΕΛΓΑ.

Ακόμη αναφέρθηκαν στην έλλειψη έργων υποδομής, την ανάγκη επέκτασης του φράγματος Πηνειού για την άρδευση της Δυτ. Αχαΐας, ως έργο επιβίωσης των αγροτών της περιοχής. Δεσμευτήκαμε να προωθήσουμε τα ζητήματα εκ νέου στη Βουλή, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και οι προτάσεις του για την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαμορφώνονται εν κινήσει, σε διαβούλευση με την κοινωνία και γι’ αυτό εξυπηρετούν τις ανάγκες της. 

Παρακολουθήστε εδώ τη συνέντευξη του βουλευτή επ’ αφορμή της περιοδείας, στο Ionian TV: 

https://www.youtubetrimmer.com/view/?v=g1UaWSyMyxQ&start=1327&end=2050&loop=0&fbclid=IwAR0Fkn6vls6Ffy7NLNXEY063XF1U-ZCTeamcRsLAQgiXvy4LrDaN4qEjlO8

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί