Φωτιά στο Euroferry Olympia: Διασώθηκαν οι δύο οδηγοί που είχαν εγκλωβιστεί στο πλοίο – Αγωνία για τους 11 αγνοούμενους

Ευχάριστα είναι τα νέα από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των εγκλωβισμένων στο πλοίο Euroferry Olympia, που φλέγεται από τα ξημερώματα.

Δείτε: Φωτιά σε πλοίο: 11 αγνοούμενοι, ανάμεσά τους 3 Έλληνες και 2 εγκλωβισμένοι

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, διασώθηκαν δύο άνδρες από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων αγνοουμένων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τους δύο αλλοδαπούς οδηγούς, που ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στο γκαράζ του πλοίου και βρίσκονταν σε επικοινωνία με τις Αρχές.

Οι δύο οδηγοί, ένας Βούλγαρος και ένας Τούρκος, εντοπίστηκαν σώοι στο κατάστρωμα του πλοίου από τους εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ της Αθήνας, που είχαν σπεύσει στο σημείο με ελικόπτερο. Οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν και να τραβήξουν με τα ειδικά σχοινιά τους δύο άνδρες και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια εκτός πλοίου. Αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα, όπου ήδη βρίσκονται και οι υπόλοιποι 278 διασωθέντες.

Πλέον, οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στον εντοπισμό και τη διάσωση των υπόλοιπων 11 αγνοουμένων. Μεταξύ αυτών είναι και τρεις Έλληνες, όπως ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός. Η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στο πλοίο Euroferry Olympia, που τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσσα, ανοιχτά της Κέρκυρας.

Στο νοσοκομείο Κέρκυρας 10 διασωθέντες – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Συνολικά 10 επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κέρκυρας για τις πρώτες βοήθειες.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, αναφέρονται τα εξής:

“Σήμερα 18-02-2022 διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κέρκυρας, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς ( 9 άνδρες , 1 γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Οι 6 από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας. Επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια”.

Φωτιά στο Euroferry Olympia: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο μέσα από σωσίβια λέμβο
Ακόμη ένα συγκλονιστικό βίντεο από το φλεγόμενο πλοίο Εuroferry Olympia βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το πλοίο συμφερόντων της Grimaldi Lines συνεχίζει να φλέγεται από άκρη εις άκρη.

Στο νέο βίντεο που παρουσίασε η ΕΡΤ, φαίνονται επιβάτες του Euroferry Olympia, φορώντας σωσίβια, μέσα σε μία από τις σωσίβιες λέμβους.

Πλακιωτάκης: Έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς

Έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς στο πλοίο Euroferry Olympia έχει ήδη ξεκινήσει, έπειτα από σχετική εντολή που έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε δήλωσή του, το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Πλακιωτάκης σημειώνει ότι “η άμεση, γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό του πλοίου “EUROFERRY OLYMPIA” είχε ως αποτέλεσμα 278 επιβάτες και μέλη του πληρώματος να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα”.

Σημείωσε ότι την “ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα ατόμων που αγνοούνται, ενώ πρόσθεσε ότι “η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και κοντά στις οικογένειές τους”.

Ο υπουργός Ναυττιλίας τόνισε, επίσης, ότι σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει διασφαλιστεί η ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας ώστε να μην υπάρξει ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

“Θέλω να επαινέσω τα στελέχη του Λιμενικού, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους πυροσβέστες, τις δυνάμεις της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, τα πλοία που έσπευσαν να βοηθήσουν και όλους όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και τις αρχές της Κέρκυρας για την άμεση κινητοποίηση τους και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε επιβάτες και πλήρωμα. Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε θετικές εξελίξεις τις ώρες που έρχονται”, τόνισε ο υπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί