Με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας το ΤΕΕ/ΤΑΚ

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 ο Πρόεδρος  Γιώργος Ταβερναράκης και τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ, κ. Αριστοτέλης Τσεκούρας, ο κ. Κωνσταντίνος Μπάκιντας και  κ. Μαρία Ξυλούρη, μέλος της ΔΕ και συντονίστρια της επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τα σεισμόπληκτα, πραγματοποίησαν υβριδική συνάντηση με τον Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδας, κ. Μανώλη Φραγκάκη, στο Δημαρχείο Αρκαλοχωρίου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Σύμβουλοι – Μηχανικοί του Δήμου.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν για την άμεση αποκατάσταση των κατοικιών και των επιχειρήσεων, εξαιτίας του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, η επιτάχυνση των κατεδαφίσεων αλλά και η απλοποίηση των διαδικασιών σύνταξης των φακέλων των σεισμοπλήκτων.

Ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο του Δήμου, το οποίο θα καθορίσει τις χρήσεις γης του Δήμου εν όψει της κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Επίσης επιβεβαιώθηκαν τα στάδια συνεργασίας των δύο πλευρών για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας,  για το οποίο τις επόμενες μέρες πρόκειται να αναδειχθεί ο ανάδοχος,  αλλά και οι κατευθύνσεις που πρέπει να δοθούν με στόχο την ανάπτυξη του Δήμου, σε συνδυασμό με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι αλλά και την άρση των επιπτώσεων του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου.

Η Δ.Ε. του Τμήματος επισήμανε την στήριξη που θα παρέχει το ΤΕΕ/ΤΑΚ στο σχέδιο ανασυγκρότησης του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί