Την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τη Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννα Χορμόβα, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Μαλεβιζίου Νίκης Ζερβού.

Η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες είναι συνέχεια της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ ήδη έχει συσταθεί στο Δήμο Μαλεβιζίου η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης Μενέλαος Μποκέας τόνισε πως η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Μαλεβιζίου αλλά και οι δράσεις υποστήριξης των γυναικών που υλοποιεί ο Δήμος, αποδεικνύουν τη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής για την Ισότητα των Φύλων. 

Με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, ο Δήμος Μαλεβιζίου ανέλαβε δημόσια τη δέσμευση υπέρ της αρχής της Ισότητας των Φύλων, και την ένταξη της διάστασης του φύλου στο σύνολο των πολιτικών. Αναγνωρίζει ότι οι Δημότες, άνδρες και γυναίκες, ζουν και εργάζονται με ισότιμους αλλά διαφορετικούς τρόπους, έχουν διαφορετικές ανάγκες και θα πρέπει αυτό να λαμβάνεται υπόψη. Η ένταξη της διάστασης του φύλου στις πολιτικές του Δήμου αποσκοπεί στην ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση δραστηριοτήτων και δράσεων, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες και Δημότες, ανεξαρτήτως φύλου, να επωφελούνται ισότιμα απ’ όλες τις παρεμβάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί