Κρήτη: Σχεδόν 1 χρόνο αναξιοποίητος σε κούτες καρδιολογικός εξοπλισμός που δωρίστηκε σε νοσοκομείο, επειδή… το αρνείται ο διοικητής!

Αναξιοποίητος εδώ και 11 μήνες παραμένει εξοπλισμός που έχει δωρισθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας από το Σύλλογο Ρεθυμνιωτών Ιεράπετρας.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βανταράκης ο οποίος ανέφερε πως μετά από τόσο καιρό ακόμα και ο ίδιος δεν γνωρίζει τι γίνεται με το θέμα της δωρεάς καρδιολογικών μόνιτορ τα οποία παραδόθηκαν στο αρχικά στο Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και στη συνέχεια με την παρουσία και της κα Μπορμπουδάκη σε μια τελετή δωρεάς(!) στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας η οποία αφού παρέλαβε τα μόνιτορ είχε δώσει και την υπόσχεση πως θα λειτουργήσει ο εξοπλισμός.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, μιλώντας με τη σειρά του στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως ο εξοπλισμός αγοράστηκε μετά από υποδείξεις των γιατρών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και βρίσκεται ακόμα μέσα στα κουτιά του.

Η αρχική δικαιολογία του αναπληρωτή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ήταν πως δεν υπήρχε η δυνατότητα να καλυφθεί το κόστος εγκατάστασης, για το οποίο ο κ. Μαμαντόπουλος ανέφερε πως όχι μόνο το κόστος είναι πολύ μικρό, αλλά ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου ήταν πρόθυμος να το καλύψει.

Το περιστατικό αυτό έρχεται ως μια συνέχεια και άλλων δωρεών οι οποίες έχουν απορριφθεί από το διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με την αιτιολογία ότι το Νοσοκομείο χρειάζεται χρήματα για κτιριακές εργασίες και όχι για εξοπλισμό. Όπως είπε ο κ. Βανταράκης το ίδιο είχε αναφέρει ο κ. Καλλιονάκης και στο δικό τους Σύλλογο, ζητώντας τους χρήματα, όμως η απόφαση του Συλλόγου ήταν να ενισχύσει την καρδιολογική κλινική και έτσι προχώρησε η αγορά.

Δική του άποψη είναι πως το γεγονός αυτό οφείλεται απλά σε πείσμα της διοίκησης προς όσους αρνούνται να ακολουθήσουν τις εντολές του, με αποτέλεσμα τα μηχανήματα να μένουν παρατημένα σε αποθήκες.

Ο κ. Μαμαντόπουλος μάλιστα ανέφερε πως ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου διαθέτει και άλλο υλικό από δωρεές για την παιδιατρική κλινική και ο Σύλλογος δεν τολμά καν να κάνει την προσπάθεια να τον παραδώσει στο Νοσοκομείο αφού είναι βέβαιο πως η δωρεά δεν θα γίνει αποδεκτή.

Η συμπεριφορά του όπως τόνισε με έμφαση ο κ. Μαμαντόπουλος, θυμίζει «διοικητή του Μεσαίωνα που κυβερνά με μαστίγιο», το Νοσοκομείο λειτουργεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας, η συμπεριφορά του τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και προς το Σύλλογο είναι απαράδεκτη, καλώντας τον διοικητή να καταθέσει μήνυση για τα προηγούμενα για να λυθούν οι παρεξηγήσεις στα δικαστήρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί