Ελληνικά Hoaxes: Η Ν. Κεραμέως με fake news προσπαθούσε να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής

Επί Σαμαρά η χρηματοδότηση της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής που απέδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ

Το ίδιο το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας με τα στοιχεία που παρέθεσε στα Ελληνικά Hoaxes επιβεβαίωσε ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως με fake news προσπαθούσε να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Tόσο σε δήλωσή της το Σάββατο 29 Ιανουαρίου (όπου ψευδώς υποστήριζε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ”) όσο και από το βήμα της Βουλής την ίδια ημέρα (όταν απευθυνόμενη στον κ. Τσακαλώτο έλεγε “κοιτάξτε λίγο τι εκταμιεύσεις έχετε κάνει εσείς για την εταιρεία αυτή“).

Σε εκτενές θέμα τους για την υπόθεση αυτή, τα Ελληνικά Hoaxes αποφαίνονται ότι «Όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που είναι αναρτημένα στη Διαύγεια, η δήλωση της κ. Κεραμέως βασίζεται σε αποφάσεις “Ολοκλήρωσης Πράξης”, δηλαδή διαπιστωτικές διοικητικές πράξεις που επικυρώνουν ότι τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι αποφάσεις χρηματοδότησης (Ένταξης της πράξης) εκδόθηκαν τον Ιούλιο του 2012, επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά. Επιπλέον, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή, διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι έλαβαν χρηματοδότηση την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση, σε επικοινωνία με την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, κ. Ιωάννα Μαρή, αυτή δήλωσε ότι τα υπό εξέταση έγγραφα αφορούν δύο προγράμματα που υλοποιήθηκαν το 2013, οι συμμετέχοντες των οποίων πληρώθηκαν λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωσή τους και «διαβεβαίωσε ότι δεν συμμετείχαν σε άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα μετά το 2013».

Μία δήλωσή της ωστόσο εμπλέκει και την τότε υφυπουργό Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφία Ζαχαράκη (σήμερα είναι υφυπουργός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού).

Η κα Μαρή ανέφερε ότι «επί Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκα στο Υπουργείο Παιδείας, η κ. Κεραμέως με παρέπεμψε στην κ. Ζαχαράκη, η οποία με ξέρει πολύ καλά. Η Ζαχαράκη αγάπησε πολύ το θέμα της προγεννητικής αγωγής και το θεώρησε πολύ ωφέλιμο για τα παιδιά. Αφού συντάξαμε το πρόγραμμα, το στείλαμε στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο το έστειλε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για γνωμοδότηση. Το ΙΕΠ έκανε θετική γνωμοδότηση, το έστειλε πίσω στο Υπουργείο Παιδείας, το ενέκρινε και προχώρησε η πράξη έγκρισης. Αυτό έγινε για το εκπαιδευτικό έτος 2020-21. Το ίδιο έγινε και την επόμενη χρονιά 2021-22. Χρήματα γι’ αυτό το έργο δεν πήραμε. Τα μόνα προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ ήταν δυο, το 2012, και η εκταμίευση έγινε τότε».

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Ελληνικά Hoaxes: Η Ν. Κεραμέως με fake news προσπαθούσε να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής”

  1. Δήμος Σθένης

    Ποίος άραγε ήτο βάσει των νεοφιλελεύθερων επιστημονικών προγεννητικών θεωριών ο προβληματισμός των όρχεων του πατρός Κεραμέως, όταν συσκεπτόμενοι μετά των περιβαλλόντων αυτούς τριχών συναποφάσιζαν να πείσουν τον φορέ; των, πατέρα Κεραμέως ώστε να συγκατανεύσει και να αποστείλει το μόνο σπερματοζωάριο το οποίο επικρατήσαν των μυριάδων άλλων ανταγωνιστών του να διαρρήξει “εν χορδαίς και οργάνοις”, αντικαθιστόν τον εν άλλη δοθέντα κρίνον, το ωάριον της μητρός Κεραμέως ώστε δια της επιτυχούς διεισδήσεως εν αυτώ συλληφθεί η ένδοξος μετέπειτα υπουργός ως η προγεννητική επιστημονική διαδικασία ορίζει; Απορίας άξιον αν εσκέπτοντο ή ήτο πεπεισμένοι όντως (οι όρχεις του πατρός) ότι θα ηδύνατο το από της μείξεως ταύτης προκύπτον ανθρωποειδές κατασκεύασμα να καταλάβει θέσιν, εν ευθέτω χρόνω και δοθείσης ευκαιρίας, υπουργού Παιδείας σε κυβέρνηση αρίστων με Κούλη αρχηγό για να “παιδαγωγεί” τους μαθητές μας με τέτοιες όπως την προαναφερόμενη σαχλαμάρες!!!

  2. Citizen Mitsos

    Η καντηλανάφτισσα μας παριστάνει την καλή χριστιανή, αλλά το ψέμα πάει σύννεφο…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί