Μαζική κινητοποίηση από τους κατοίκους της Χίου – Αντιδρούν στην κατασκευή προσφυγικής δομής-φυλακής

Μια πρώτη μικρή τακτική νίκη κατήγαγαν με ολονύχτια κινητοποίηση στο λιμάνι των Μεστών οι κάτοικοι της Χίου, που αντιδρούν στην δημιουργία της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος, καθώς το πλοίο Πελαγίτης που μεταφέρει τα μηχανήματα της κατασκευαστικής εταιρείας έφυγε άπρακτο, αυτή τη φορά με προορισμό το λιμάνι της Χίου – Αυτή την ώρα, οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, όπου αναμένεται να καταπλεύσει ο «Πελαγίτης»

Όπως μεταδίδει το astraparis.gr:

Δεν φαίνεται να  τηρούνται τα συμφωνημένα από την αστυνομία και το λιμενικό το πρωί της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου 2022 εν αναμονή της άφιξης στο λιμάνι της Χίου του πλοίου “Πελαγίτης”. Ο φανερός σχεδιασμός της αστυνομίας φαίνεται ότι είναι να επιχειρηθεί εκφόρτωση των μηχανημάτων στο λιμάνι της Χίου κατο ωστόσο που θα εξαρτηθεί και απο την παρουσία του κόσμου.

Στο λιμάνι υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του λιμενικού ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχουν κινητοποιηθεί ΜΑΤ ή άλλες ειδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της συντονιστικής επιτροπής τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει η δυναμική και μαχητική παρουσία των πολιτών γι αυτό και είναι συνεχείς οι εκκλήσεις στον κόσμο να κατέβει στο λιμανι.

Η ανταπόκριση του Γ. Στεβή (που μεταδίδει διαρκώς τις εξελίξεις):

https://www.facebook.com/watch/?v=462597712148214

Nωρίτερα, στις 6 το πρωί, το astraparis.gr συνόψιζε τα γεγονότα της νύχτας:

06:00 Μια πρώτη μικρή τακτική νίκη φέρεται να κερδίζουν οι κάτοικοι της Χίου, που αντιδρούν στην δημιουργία της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος, καθώς το πλοίο Πελαγίτης έδεσε μεν στα Μεστά, πλην – όμως – έφυγε άπρακτο, αυτή τη φορά με προορισμό το λιμάνι της Χίου.

Τα συμφωνηθέντα με εκπροσώπους της αστυνομίας και του λιμενικού προέβλεπαν την εκφόρτωση κάποιων εμπορικών φορτηγών στα Μεστά, την επαναφόρτωση των μηχανημάτων και την αποχώρηση του Πελαγίτη.

Τελικά, όμως, έγιναν κάποιες κινήσεις οχημάτων και μηχανημάτων, ουδεμία εκφόρτωση έγινε στο λιμάνι των Μεστών και το πλοίο έλυσε κάβους για την πόλη της Χίου, με άγνωστες προσώρας τις διαθέσεις των αρχών σε ό,τι αφορά την εκφόρτωση των μηχανημάτων.

Από τους εκπροσώπους των αιρετών και της συντονιστικής επιτροπής έγινε γνωστό ότι το πεδίο της κινητοποίησης μεταφέρεται στο λιμάνι της Χίου, με τον ίδιο στόχο, δηλαδή την αποτροπή κάθε ενδεχομένου για την εκφόρτωση των μηχανημάτων που προορίζονται για τις εργασίες στο Θόλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί