Ανοιχτή διαφωνία Αυγενάκη για τα μέτρα στα γήπεδα

Διαφωνίες εντός της κυβέρνησης έφερε το θέμα της λειτουργίας των γηπέδων. Ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης πως από αύριο, Πέμπτη, θα λειτουργούν με πληρότητα 10% και με έως 1.000 θεατές, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Κρήτης «Politica 89,8» χαρακτήρισε «ανεφάρμοστη» την απόφαση και αναρωτήθηκε πώς θα γίνει η επιλογή των φιλάθλων.

«Δεν συμφωνώ γιατί είναι ανεφάρμοστη. Προτιμότερο να πεις ότι είναι κλειστό το γήπεδο. Το λέω ξεκάθαρα και δυνατά, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, άλλα μέτρα» είπε.

Μάλιστα άφησε αιχμές για την επιτροπή των επιστημόνων λέγοντας: «Στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν τους κακίζω γιατί έχουν πάρα πολλά μέτωπα και οι επιστήμονες προσπαθούν να μας προστατέψουν.

Ωστόσο, με την τελευταία απόφασή τους περί των 1.000 θεατών στα γήπεδα δεν συμφωνώ. Είναι ανεφάρμοστη».

«Πώς γίνεται να επιλεγούν οι 1.000 από τους αρκετούς χιλιάδες που έχουν αγοράσει τα διαρκείας τους στις μεγάλες ομάδες; Πώς να διαλέξουν εκείνες τους 1000;» διερωτήθηκε.

«Οι δικές μας προτάσεις ήταν τεκμηριωμένες, κάλυπταν την απαραίτητη μείωση και για τον επαγγελματικό και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επιχειρηματολογήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε απέναντί τους. Προέχει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και της Επιτροπής και του κ. Πλεύρη, όσο κι αν ο καθένας μας θέλει να καλύψει και τις ανάγκες του κλάδου του, όπως εγώ του αθλητισμού» είπε ακόμα.

Τίποτα πάντως δεν αποκλείεται να αλλάξει, καθώς υπό τις αντιδράσεις των μεγάλων συλλόγων της χώρας, την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου στις 13.30 ο υπουργός Υγείας θα έχει συνάντηση με τη Super League.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί