Νέα επίθεση ακροδεξιών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (βίντεο)

Νέα προκλητική επίθεση από ακροδεξιούς στα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση που ήταν σε εξέλιξη από φοιτητικούς συλλόγους, την ΚΝΕ και την ΚΕΕΡΦΑ, μετά τα χθεσινά επεισόδια κατά φοιτητών, που έγιναν με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής.

Δείτε: Άγρια επίθεση ακροδεξιών σε αντιφασίστες έξω από σχολείο – Μαχαίρωσαν και χτύπησαν κόσμο (Βίντεο)

Η Χρυσή Αυγή πίσω από την επίθεση κατά φοιτητών σε σχολείο

Ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε μέσα από τα σχολεία και άρχισε να πετά αντικείμενα, φωτοβολίδες, κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά της συγκέντρωσης των φοιτητών.


 Τα ΜΑΤ, που ήταν εκεί προκειμένου να μην υπάρξει επαφή των δύο ομάδων, στην αρχή έμειναν απαθή απέναντι στην επίθεση που δέχονταν οι αντιφασίστες. Μάλιστα υπάρχει βίντεο που δείχνει άτομα να μπαίνουν στο σχολικό συγκρότημα σκαρφαλώνοντας από τα κάγκελα μπροστά στους αστυνομικούς.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν και από το γεγονός ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν χημικά προς τους φοιτητές για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για το αν οι φασίστες ήταν μαθητές ή όχι, καθώς ορμητήριο της βίαιης επίθεσης ήταν το σχολικό συγκρότημα, όπως φαίνεται στα βίντεο.

Οι πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα ανέφεραν ότι η ομάδα κουκουλοφόρων μπήκε στα σχολεία μαζί με τους μαθητές, ενώ στη συνέχεια γινόταν λόγος για δύο διαφορετικές ομάδες κουκουλοφόρων – μία μέσα και μία έξω από τα ΕΠΑΛ – που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της συγκέντρωσης.

Νωρίτερα, κατά την προσέλευση των μαθητών το κλίμα ήταν τεταμένο με ακροδεξιούς να φωνάζουν χρυσαυγίτικα συνθήματα, όπως «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει» και «Σαπούνι και νερό σε κάθε αναρχικό».

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί