Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου καταγγέλλει νέο περιστατικό αστυνομικής βίας

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας το οποίο έλαβε χώρα το Σάββατο (27/11) το βράδυ στη περιοχή του Σκαλανίου, καταδικάζει μέσω ανακοίνωσής της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ΄ένας νεαρός έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.

Στην ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αναφέρει:

Μία ακόμη σοβαρή καταγγελία αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικούς το Σάββατο (27/11) το βράδυ στη περιοχή του Σκαλανίου. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, δύο αστυνομικοί κατέβηκαν από ένα περιπολικό, έριξαν κάτω ένα νεαρό και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα ενώ ένας από τους αστυνομικούς του πατούσε με την μπότα το κεφάλι στο έδαφος. Αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής ήταν να υποστεί ο νεαρός κάταγμα.

Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν το χειρουργείο στο γόνατο του θύματος, που ήταν και ο λόγος που αρνήθηκε να γονατίσει όπως τον διέταξαν, αλλά ούτε και το πρόβλημα στον ώμο όταν του πέρασαν χειροπέδες με βίαιο τρόπο. Την αναίτια επίθεση φανερώνει και το γεγονός ότι εν τέλει τον νεαρό τον άφησαν ελεύθερο καθώς δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική εμπέδωσης του δόγματος “νόμος και τάξη” που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Η ΝΔ έχει διαγράψει σκοπίμως από την ατζέντα της, την προστασία του πολίτη και βασίζει την πολιτική της στην όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων. Η εργαλειοποίηση των σωμάτων προστασίας του πολίτη, για την εγκαθίδρυση ενός κατασταλτικού και βίαιου καθεστώτος είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το κράτος δικαίου που η Νέα Δημοκρατία, πιστεύει ότι εκπροσωπεί. 

Είναι πλέον σαφές ότι η καταστολή αποτελεί το μόνο καταφύγιο της κυβέρνησης που θέλει να κρυφτεί από τις συνέπειες των πράξεών της. 

Απαιτούμε:

– Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου της αστυνομίας. Αυστηροποίηση πειθαρχικού ελέγχου σε θέματα που αφορούν παραβιάσεις δικαιωμάτων των πολιτών και περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας

– Διαμόρφωση δομών κοινωνικού ελέγχου της δράσης των σωμάτων ασφαλείας- Ίδρυση ανεξάρτητου και αποτελεσματικού μηχανισμού εξέτασης καταγγελιών εναντίον αστυνομικών οργάνων. Ο μηχανισμός αυτός θα ερευνά όλες τις καταγγελίες για παραβιάσεις νόμων και δικαιωμάτων από μέλη των σωμάτων ασφαλείας και θα έχει την εξουσία να τις παραπέμπει σε εισαγγελικές αρχές για την άσκηση ποινικών διώξεων.

– Κατάργηση των ομάδων ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ- αφοπλισμός των δυνάμεων καταστολής στις διαδηλώσεις

– Οι αστυνομικοί όλων των βαθμίδων να είναι εξατομικευμένα αναγνωρίσιμοι ανά πάσα στιγμή μέσω διακριτικών, τα οποία να φέρουν εμφανώς στην στολή τους

Όσο το καθεστώς Μητσοτάκη στηρίζεται στην βία και την καταστολή, εμείς θα προτείνουμε λύσεις για μια πραγματική και ουσιαστική προστασία των πολιτών. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί