Ημερίδα από την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στο νησί

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης-σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Εργαστήριο Κοινωνικής Ανάλυσης και Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας (ΕΚΑΕΚΕ) του Τμήματος Κοινωνιολογίας) διοργανώνουν ημερίδα, με θέμα: «Συνθήκες Διαβίωσης, Διάγνωση Αναγκών & Θύλακες Αποστέρησης στην Κρήτη: Ευρήματα Έρευνας και Προοπτικές Χωρικού Κοινωνικού Σχεδιασμού». 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ερευνών του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής που αποτυπώνουν την κατάσταση των συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών στην Κρήτη, τις χωρικές διαστάσεις των πολλαπλών μορφών κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και τις ανάγκες ατόμων και ομάδων του πληθυσμού που χρήζουν παρέμβασης. Στο ίδιο πλαίσιο της διάγνωσης και κάλυψης αναγκών, θα αναπτυχθεί η συμβολή της κοινωνικής διοίκησης στην Κρήτη. Επίσης, θα παρουσιαστούν προγράμματα κοινωνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης. Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη ζητημάτων φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην Κρήτη και σε επιμέρους γεωγραφικές ενότητες, προκειμένου να σχεδιαστούν χωρικές παρεμβάσεις κοινωνικής ανάπτυξης που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10.30 π.μ.

Η παρακολούθηση γίνεται διαδικτυακά σε Ζωντανή Μετάδοση (Livestreaming), μέσω του συνδέσμου: https://www.youtube.com/watch?v=Ex2Q95pHtDA 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί