Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στο Δήμο Μαλεβιζίου

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση προς το κοινό διοργανώνει την Παρασκευή ο Δήμος Μαλεβιζίου με θέμα την ασφαλή οδική συμπεριφορά. 

Η εκδήλωση, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που έχει οργανώσει ο Δήμος Μαλεβιζίου για την οδική ασφάλεια και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. 

Ώρα έναρξης της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου είναι στις 18.00 με ομιλητές τους: 

Στέλιο Καρακούδη Διοικητή Τροχαίας Ηρακλείου

Μαρία Παπαδακάκη Επίκουρη Καθηγήτρια και δ/ντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Γιάννη Λιονάκη Πρόεδρο Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων

Μαρία Σίτη Συγκοινωνιολόγο

Η   εσπερίδα  έχει  ως  στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες με την συζήτηση θεμάτων   που   αφορούν   την   οδική   συμπεριφορά,   να   θέσει   προβληματισμούς και παράλληλα και να κάνει αντιληπτές τις διαστάσεις και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει ένα τροχαίο ατύχημα.

Παράλληλα με την εσπερίδα θα υπάρχει η δυνατότητα για τη χρήση ενός προσομοιωτή πρόσκρουσης ώστε μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης πρόσκρουσης οι επιβαίνοντες αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα της ζώνης ασφαλείας ακόμα και με μικρή ταχύτητα κρούσης. Η διάθεση του προσομοιωτή είναι ευγενική χορηγία της Σχολής Οδηγών Στεφανάκης η οποία δραστηριοποιείται στον Άγιο Νικόλαο.

Το συντονισμό της διοργάνωσης έχει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μαλεβιζίου Νίκη Ζερβού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου. 

Για την είσοδο στην εκδήλωση απαιτείται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικό rapid ή PCR test 48 ωρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί