Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι, στην πύλη του ΠΑΓΝΗ, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, κατά της επαναφοράς των ιδιωτών σε καθαριότητα και σίτιση.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει:

ΟΧΙ στις απολύσεις, την ανακύκλωση της ανεργίας 
και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων

ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ

Χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ) καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Εργάζονται με κουτσουρεμένα δικαιώματα σε σύγκριση με τους μόνιμους εργαζομένους και είναι καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης και της αντικατάστασης τους.

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Αντιμετωπίζουν συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που από τη μια «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» και δίνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις – κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων και το φόβο «ξαφνικής κατάρρευσης» των ήδη υποστελεχωμένων μονάδων – παράταση στις συμβάσεις τους αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους. 

Ο νόμος συνεχίζει και δίνει το δικαίωμα στις διοικήσεις την επιλογή της ομηρίας των εργαζόμενων σε καθαριότητα και σίτιση είτε με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου είτε με την επιλογή εργολάβου. 

Γνωρίζουμε ότι η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων προωθείται για χτύπημα της μόνιμης εργασίας και σε συνδυασμό με την διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

► Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας εργασίας.

► Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί