Έρχεται ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Η συζήτηση για τον χρόνο ανοσοποίησης των πλήρως εμβολιασμένων πέρασε και στη δημόσια σφαίρα, στο φόντο της έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας των ραντεβού για την τρίτη δόση από την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών.

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι 14 μέρες μετά την δέυτερη δόση του εμβολίου, ο εμβολιασμένος «ξεμπέρδεψε» για πάντα. Ωστόσο, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς αποκάλυψε την Τετάρτη ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος. «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, όπως είπε, μετά την αποστολή SMS το Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού.

Εξαδάκτυλος: Ο πλήρως εμβολιασμένος μετά από έξι μήνες είναι σχεδόν ανεμβολίαστος

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα πρέπει να γίνεται μετά την πάροδο 6 μηνών, προκειμένου να διατηρηθεί η προστασία έναντι του ιού. Επεσήμανε, πως κάποιος πλήρως εμβολιασμένος, μετά την πάροδο των 6 μηνών, είναι σχεδόν… ανεμβολίαστος.

Αντίστοιχα, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, είπε πως «πρέπει να γίνει η 3η δόση του εμβολίου, για να ισχυροποιήσουμε την άμυνα του οργανισμού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί