Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν

Η Mahjubin Hakimi, μέλος της εθνικής ομάδας βόλει του Αφγανιστάν αποκεφαλίστηκε από τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Προπονητής της ομάδας με το ψευδώνυμο Suraya Afzali, επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας ωστόσο πως κανείς πέραν της οικογένειας της αθλήτριας δεν γνωρίζει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η δολοφονία.

Η Mahjabin αγωνιζόταν στο παιδικό τμήμα της εθνικής ομάδας, πριν την κατάρρευση της προηγούμενης Αφγανικής κυβέρνησης και υπήρξε μια από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο προπονητής της ομάδας και μεταδίδει το Times of India, η δολοφονία έλαβε χώρα στις αρχές του μήνα αλλά παρέμεινε κρυμμένη, ύστερα από απειλές κατά της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον Afzali, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, πολλές γυναίκες αθλήτριες έρχονται συχνά αντιμέτωπες με σοβαρές απειλές ενώ έκτοτε οι Ταλιμπάν φέρεται να τις καταδιώκουν αλλά και να εισβάλλουν στα σπίτια τους.

Δύο από τις συναθλήτριες της δολοφονημένης Mahjubin Hakimi, με παγκόσμιες και τοπικές διακρίσεις, κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό την ώρα που τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας βρίσκονται υπό διαρκή απειλή.

“Όλα τα μέλη της ομάδας και οι υπόλοιπες γυναίκες αθλήτριες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, σε απόγνωση και πανικό. Όλοι έχουν αναγκαστεί να μεταφερθούν σε άγνωστα μέρη. Οι προσπάθειες να κερδίσουν την υποστήριξη παγκόσμιων οργανισμών και χωρών προκειμένου να καταφέρουν να διαφύγουν, προς το παρόν αποτυγχάνουν”, ανέφερε ο προπονητής σε δηλώσεις του.

Με την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, η ασφάλεια των γυναικών που βρίσκονται στη δημόσια σφαίρα, από τον αθλητισμό μέχρι και την πολιτική βρίσκεται συνεχώς υπό απειλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί