Έκρηξη σε τέμενος στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 32 νεκροί

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στην πόλη Κανταχάρ, στο Αφγανιστάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο τέμενος Iman Bargah, το οποίος είναι το μεγαλύτερο τέμενος για Σιίτες πιστούς στην πόλη.

Φωτογραφίες από τη σκηνή δείχνουν σπασμένα παράθυρα και ανθρώπους ξαπλωμένους στο έδαφος, ενώ άλλοι προσπαθούν να βοηθήσουν.

Ειδικές δυνάμεις των Ταλιμπάν έφτασαν στην περιοχή «για να προσδιορίσουν τη φύση του συμβάντος και να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Qari Sayed Khosti.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι άκουσε τρεις εκρήξεις, μία στην κεντρική πόρτα του τεμένους, μία δεύτερη στη νότια περιοχή και μια τρίτη στο μέρος όπου πλέονται οι πιστοί .

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα, αλλά υπάρχει υποψία για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στο Αφγανιστάν, θεωρείται ότι το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K) βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Τοπικός γιατρός μιλώντας στο BBC, ανέφερε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Mirwais. Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείου που επικαλείται το Al Jazeera, το νοσοκομείο «πλημμύρισε» από ασθενείς. Όπως ανέφεραν,φοβούνται για μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Το IS-K αντιτίθεται βίαια στο καθεστώς των Ταλιμπάν, και έχει πραγματοποιήσει αρκετούς πρόσφατα επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στην βόρεια πόλη Κουντούζ, με τουλάχιστον 50 νεκρούς. Το IS-K ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, η οποία ήταν η πιο θανατηφόρα από τότε που αποχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις στα τέλη Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί