Έφτασαν οι πρώτοι οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους, αλλά δεν είναι έτοιμο το οικόπεδο να τοποθετηθούν

Στο Ηράκλειο έφτασαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με το πλοίο της γραμμής, οι πρώτοι οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου.

Πρόκειται για 34 οικίσκους που όπως έκανε χθες γνωστό το Υπουργείο Υποδομών, προορίζονται για την φιλοξενία όσων επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς και παραμένουν σε σκηνές και αντίσκηνα και θα τοποθετηθούν στο Αρκαλοχώρι, και 8 που μεταφέρθηκαν στη Βόνη.

Πάντως στο Αρκαλοχώρι δεν είναι ακόμα έτοιμος ο χώρος καθώς δε στρώθηκε με μπετόν η περιοχή, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μινώα, Μανόλης Φραγκάκης, προσθέτοντας ότι οι εργασίες στο χώρο αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη της εβδομάδας.

Τις επόμενες ημέρες, όπως έγινε γνωστό χθες, αναμένεται να μεταφερθούν και οι πρώτες 15 σχολικές αίθουσες για τις ανάγκες των μαθητών της Κρήτης, ενώ προετοιμάζεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η προμήθεια επιπλέον 90 οικίσκων για την εξασφάλιση της στέγασης και την υποστήριξη όσων την έχουν ανάγκη, καθώς και η προμήθεια επιπλέον σχολικών αιθουσών για τους μαθητές της Κρήτης.

3.567 τα μη κατοικήσιμα σπίτια

Στο μεταξύ συνεχίστηκαν και χθες με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας.
Στις πληγείσες περιοχές γίνεται αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Έως το τέλος της χθεσινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 7.561 κτίρια:

• Από αυτές 6.256 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 3.567 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.
• Επίσης, έχουν ελεγχθεί 320 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 173.

• Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 181 από τις 437 αυτοψίες, ενώ σε 548 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 453 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί