Η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα στους οικίσκους που διαμένουν 1.500 σεισμόπληκτοι του Ηρακλείου!

Στη Βουλή φέρνει ο Νίκος Ηγουμενίδης τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος στους σεισμόπληκτους- Συνυπογράφουν οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης με θέμα «Απειλή διακοπής ρεύματος στους σεισμόπληκτους στο Νομό Ηρακλείου». Η ερώτηση απευθύνεται στον Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, καθώς και στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας στους οποίους τονίζεται ότι «η ΔΕΗ απειλεί ότι αν δεν πληρωθεί το ρεύμα στους οικίσκους που φιλοξενούν γύρω στους 1.500 σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας θα τους κόψει το ρεύμα».

«Ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι και στο Νομό Ηρακλείου, οι σεισμόπληκτοι που εξακολουθούν με ευθύνη της Κυβέρνησης να διαμένουν σε οικίσκους βρίσκονται να απειλούνται σήμερα -και μάλιστα εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα –  να παραμείνουν και χωρίς ρεύμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου.

Επισημαίνει ο βουλευτής ότι το Υπουργείο είναι εδώ και μήνες ενήμερο για την εξέλιξη και μάλιστα έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει εξολοκλήρου το κόστος του ρεύματος, κάτι που όμως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και έχει ήδη αναστατώσει τους σεισμόπληκτους.

Και ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς:

1.       Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσουν για την άμεση εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος στους οικίσκους των σεισμόπληκτων του Νομού Ηρακλείου;

2.       Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν για να μην επαναληφθεί να απειλούνται οι σεισμόπληκτοι των οικίσκων με το φάσμα της διακοπής του ρεύματος εν όψει του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα;

Την ερώτηση συνυπογράφουν επίσης οι βουλευτές Κρήτηςτου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βαρδάκης Σωκράτης, Θραψανιώτης Μανώλης, Μαμουλάκης Χάρης και Πολάκης Παύλος.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: «Απειλή διακοπής ρεύματος στους σεισμόπληκτους στο Νομό Ηρακλείου»

Ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι και στο Νομό Ηρακλείου, οι σεισμόπληκτοι που εξακολουθούν με ευθύνη της Κυβέρνησης να διαμένουν σε οικίσκους απειλούνται σήμερα -και μάλιστα εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα –  να παραμείνουν και χωρίς ρεύμα. 

Η ΔΕΗ απειλεί ότι αν δεν πληρωθεί το ρεύμα στους οικίσκους που φιλοξενούν γύρω στους 1.500 σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας θα τους κόψει το ρεύμα.

Το Υπουργείο είναι εδώ και μήνες ενήμερο για την εξέλιξη και μάλιστα έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει εξολοκλήρου το κόστος του ρεύματος, κάτι που όμως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και έχει ήδη αναστατώσει τους σεισμόπληκτους.

Επειδή είναι ανεπίτρεπτο οι σεισμόπληκτοι που διαμένουν στους οικίσκους  – και που με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν έχει αποκατασταθεί το ζήτημα της στέγασης τους –  να έρχονται αντιμέτωποι και με το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Επειδή η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να σταματήσει να εμπαίζει τους σεισμόπληκτους τους οποίους επίσης επιβαρύνει με πρόσθετα τέλη.

Ερωτώνται ο αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσουν για την άμεση εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος στους οικίσκους των σεισμόπληκτων του Νομού Ηρακλείου;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν για να μην επαναληφθεί να απειλούνται οι σεισμόπληκτοι των οικίσκων με το φάσμα της διακοπής του ρεύματος εν όψει του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ηγουμενίδης Νίκος

Βαρδάκης Σωκράτης

Θραψανιώτης Μανώλης

Μαμουλάκης Χάρης

Πολάκης Παύλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί