Για τον Σιμόπουλο της ΝΔ φταίει… ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια των φασιστών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Προσπαθεί με fake news να «ξεπλύνει» τους νεοναζί

Το κύμα συμπαράστασης από βουλευτές της ΝΔ στους νεοναζί που προκάλεσαν με την κάλυψη και τις ευχές της Χρυσής Αυγής επεισόδια κατά μαθητών και φοιτητών, όλο και μεγαλώνει.

Ένας – ένας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και χτυπούν φιλικά την πλάτη στα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής προσπαθώντας να επιρρίψουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για τη δράση των νεοναζιστών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Στο χορό της προπαγάνδας και της ιδιότυπης προστασίας των νεοναζιστών μπήκε και ο γνωστός γαλάζιος φιλοσαμαρικός βουλευτής Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος με μια ανεκδιήγητη δήλωσή του, δίνει τα διαπιστευτήριά του στους ακροδεξιούς.

Ο γαλάζιος βουλευτής στη δήλωσή του τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των ακροδεξιών που μέσα από το σχολικό συγκρότημα επιτέθηκαν με πέτρες, καδρόνια και μολότοφ σε μαθητές και φοιτητές, υποστηρίζοντας ότι:

«Η αριστερά και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα αλλά κάνουν ό,τι μπορούν να δυναμιτίσουν το κλίμα, φροντίζοντας να συγκεντρωθούν έξω από το σχολείο διαμαρτυρόμενοι συνδικαλιστές και συνταξιούχοι».

Με fake news ο βουλευτής της ΝΔ, «καθαρίζει» τους νεοναζιστές και υποστηρίζει ότι η «δράση» τους προκλήθηκε εξαιτίας της συγκέντρωσης των αντιφασιστών μαθητών και φοιτητών έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

«Η δράση αυτή της αριστεράς γεννά την απαράδεκτη αντίδραση της άλλης πλευράς» υποστηρίζει ο γαλάζιος βουλευτής που έχοντας επιλεκτική ακοή και όραση δεν είδε ούτε τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, ούτε άκουσε τα χρυσαυγίτικα συνθήματα. 

Δεν είδε ούτε τα όπλα και τα μαχαίρια που εντόπισε η αστυνομία, δεν άκουσε τις περιγραφές των γονιών και των μαθητών που δέχθηκαν επίθεση από τους νεοναζί μέσα στο σχολείο τους.

Ο Στράτος Σιμόπουλος ήταν από αυτούς που το τερμάτισαν αφού στη δήλωσή του αναφέρεται γενικώς και αορίστως σε «κάποια κακοποιά, σύμφωνα και με τις έρευνες της αστυνομίας, στοιχεία που ενδεδυμένα με ιδεολογικό μανδύα κατέλαβαν το σχολείο».

Ο γαλάζιος βουλευτής είναι ένα ακόμα παράδειγμα ότι η ακροδεξιά πτέρυγα έχει πάρει το πάνω χέρι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φρόντισε να μην θίξει τους νεοναζιστές όπως επίσης και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης που έσπευσε να δώσει «γραμμή» στους βουλευτές του κόμματος.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί