Η κυβέρνηση καλείται να δώσει εξηγήσεις για τον υπό την κάλυψή της Μπογδάνο και τη ρουφιάνικη λίστα ντροπής

Τη ρατσιστική στοχοποίηση νήπιων μεταναστόπουλων που αναπαρήγαγε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος φέρνει στη Βουλή η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με ερώτηση που κατέθεσαν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη και της Αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη, καλείται η υπουργός Παιδείας μεταξύ άλλων να απαντήσει αν αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του υφυπουργού κ. Συρίγου σύμφωνα με τις οποίες είναι «πρόβλημα» η ύπαρξη μεταναστόπουλων και προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Θυμίζουμε πως η διαρροή της λίστας προκάλεσε την αντίδραση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων που ξεκινά αυτεπάγγελτη έρευνα για το περιστατικό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Επίσης, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση προς πάσα κατεύθυνση για να διερευνηθεί ποιος έκανε τη συγκεκριμένη διαρροή του εγγράφου, το οποίο δημοσίευσε η ιστοσελίδα meaculpa.gr και αναπαρήγαγε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Το κείμενο της ερώτησης των 49 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Για μια ακόμα φορά ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος επέδειξε με τον πιο φρικιαστικό τρόπο τις ακροδεξιές και ρατσιστικές του αντιλήψεις αναπαράγοντας στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης,  δημοσίευμα της ιστοσελίδας meaculpa.gr  που περιείχε ονοματεπώνυμα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας. 

Στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια ρατσιστικής αντιμετώπισης νηπίων και προνηπίων, που αποτελεί ακραία έκφραση μιας πολιτικής  αποκλεισμού στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που εφαρμόζει η παρούσα Κυβέρνηση, αντέδρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση και εν γένει ο προοδευτικός κόσμος. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής ζητά να κινήσει όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Ταυτόχρονα, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον της Εισαγγελικής Αρχής που θα διερευνήσει το γεγονός. 

Το υπουργείο Παιδείας αντί να αποδοκιμάσει αμέσως την ενέργεια του βουλευτή και να κινήσει από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε,  τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να αποκαλυφθεί ο/οι δράστης/ες  της διαρροής , δεν έπραξε το παραμικρό. Απέδειξε έτσι σε συνδυασμό με την όλη του αρνητική και εκδικητική  στάση απέναντι στα προσφυγόπουλα-μεταναστόπουλα, πόσο βαθιές ρίζες έχουν στην κυβέρνηση και την παράταξη της ΝΔ οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις. 

Μάλιστα, ο υφυπουργός κ. Συρίγος, που εκλέγεται και αυτός στην Α΄ Αθήνας,  παρότι δεν δικαιολόγησε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων, εξέφρασε με τη σειρά του αντίστοιχες ανησυχίες με τον κ. Μπογδάνο χαρακτηρίζοντας “πρόβλημα” την παρουσία πολλών προσφυγόπουλων σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας, σε ποσοστά μάλιστα 90%, κάτι που απέχει από την πραγματικότητα.  Πρόκειται για μια ακόμη ντροπιαστική ενέργεια που προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη που βλέπει τους βουλευτές και τους υπουργούς της κυβέρνησης να ανταγωνίζονται για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στο ρατσισμό και τον φασισμό. 

Επειδή το Κράτος Δικαίου οφείλει να αποτρέπει πράξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκληματικά πογκρόμ.

Επειδή το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να μένει αδιάφορο στη διείσδυση της Ακροδεξιάς και του ρατσισμού στα σχολεία ή να εμφανίζεται διά του υφυπουργού κ. Συρίγου να συμπλέει με τον κ. Μπογδάνο.

Επειδή με την προκείμενη εκδήλωση ρατσισμού στοχοποιούνται νήπια και προνήπια.

Επειδή πλέον η διάδοση του μίσους και η πρόκληση σε αδίκημα με ρατσιστικό κίνητρο είναι πρόδηλη στις δημόσιες τοποθετήσεις του εν λόγω βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επειδή η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων νηπίων και προνηπίων, όπως των ονομάτων τους, του σχολείου που φοιτούν και στοιχείων σχετικά με την καταγωγή τους, συνιστά απαγορευμένη επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανηλίκων κάτω των 16 ετών.

Επειδή η προκείμενη ενέργεια αντίκειται στο δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση καθώς και στις θεμελιώδεις αρχές της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού που κυρώθηκε με το ν. 2102/1992.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

-Έχει γνώση πως διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα των νηπίων και προνηπίων δημόσιου νηπιαγωγείου;

-Έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διενέργεια ΕΔΕ σχετικά με την παράνομη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των νηπίων και προνηπίων;

-Καταδικάζει απερίφραστα την αναδημοσίευση των ονομάτων και λοιπών στοιχείων των νηπίων και προνηπίων, ενέργεια που ενισχύει ρατσιστικά στερεότυπα και μπορεί να προκαλέσει διέγερση για διάπραξη εγκλημάτων με ρατσιστικό κίνητρο;

-Αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του υφυπουργού κ. Συρίγου σύμφωνα με τις οποίες είναι “πρόβλημα” η ύπαρξη μεταναστόπουλων και προσφυγόπουλων στα σχολεία; 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η κυβέρνηση καλείται να δώσει εξηγήσεις για τον υπό την κάλυψή της Μπογδάνο και τη ρουφιάνικη λίστα ντροπής”

  1. να πάτε να πνιγείτε στον Έβρο ή στο Αιγαίο όπως τόσοι άλλοι!!!

    Το παιδί μας σε λίγο θα κλείσει τα 12 και όμως μας ζήτησαν τεστ πατρότητας DNA για μια άδεια παραμονής! Αυτό και μόνο, για να μην αναφερθώ και στα υπόλοιπα, είναι προσβολή, είνα ηθική κακοποίηση, είναι φασισμός.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί