Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Επίσκεψη στη Βικελαία (φωτο)

Στο Ηράκλειο βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αναπληρώτρια Δημάρχου Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Καραντινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. 

Εν συνεχεία, παρουσία του κ. Πασπάτη και της κ. Πλεύρη, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκε για τις πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές που φιλοξενεί (όπως το αρχείο του Γιώργου Σεφέρη) καθώς και για την διαδικασία συντήρησης των πολύτιμων παλαιτύπων τα οποία διαθέτει.  

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε, συνοδευόμενη από τον σύντροφό της κύριο Παύλο Κοτσώνη, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξης Καλοκαιρινός και η Αντιπρόεδρος, της ΕΚΙΜ κυρία Κλαίρη Μιτσοτάκη.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έγινε παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, κυρίου Γρηγόρη Πασπάτη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κυρίας Αριστέας Πλεύρη και της Αντιδημάρχου Παιδείας, κυρίας Στέλλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη.  

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν ξενάγηση του Προεδρικού ζεύγους στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου από τον Πρόεδρο της ΕΚΙΜ και τους επιμελητές των Συλλογών, Αγησίλαο Καλουτσάκη και Αγγελική Μπαλτατζή. 

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός παραθέτει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της στο Café Marina. 

φωτογραφίες: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί