“Ζωντανή” η Εθνική Ελλάδας για την πρόκριση στο Μουντιάλ

Η Ελλάδα υπό το βλέμμα του Ότο Ρεχάγκελ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στη Σουηδία για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο τέταρτο ματς της Εθνικής. Ζωντανή για τη 2η θέση.

Η Ελλάδα επικράτησε 2-1 της Σουηδίας στο τέταρτο της ματς στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Εθνική έδειξε αντίδραση και ψυχή και υπό το βλέμμα του Ότο Ρεχάγκελ που βρισκόταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ έδειξε ότι είναι ζωντανή ενόψει της συνέχειας των προκριματικών.

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ στο 62ο λεπτό με τον Τάσο Μπακασέτα, ενώ στο 74ο λεπτό ο Παυλίδης έγραψε το 2-0. Ο Κουάιζον μείωσε το σκορ στο 80ο λεπτό για τους Σουηδούς, χωρίς να πετύχουν κάτι άλλο στη συνέχεια.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση του δεύτερου ομίλου, τρεις βαθμούς μακριά απ’ τη δεύτερη Σουηδία, ενώ απομένουν τέσσερα παιχνίδια για τις δύο ομάδες. Στην πρώτη θέση παραμένει η Ισπανία με 13 πόντους έχοντας δύο αγωνιστικές παραπάνω.

Ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ
Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα, όπως και στο πρώτο, μπήκε με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο. Όμως γρήγορα η Σουηδία άρχισε να παίρνει τα ηνία του παιχνιδιού κρατώντας την κατοχή. Οι παίκτες του Φαν Σιπ βιάζονταν και έκαναν αρκετές λάθος μεταβιβάσεις.

Ωστόσο, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Μπακασέτας κουβάλησε την μπάλα, άφησε την μπάλα στον Δουβίκα, ο οποίος συνεργάστηκε με τον επιθετικό της Τραμπζονσπόρ για να γράψει με πλασέ το 1-0 στο 68ο λεπτό.

Η Ελλάδα στη συνέχεια έδειξε ένα εκπληκτικό πρόσωπο και είχε την ευκαιρία και για ένα δεύτερο γκολ. Στο 67′ ο Μπουχαλάκης πήρε μία κεφαλιά ολομόναχος στην περιοχή, με την μπάλα ωστόσο να περνάει άουτ.

Ο Παυλίδης έγραψε το 2-0 για την Ελλάδα
Μετά το ξέσπασμα της Ελλάδας, η Σουηδία έδειξε ξανά την παρουσία της. Στο 67ο λεπτό ο Κλάεσον βρήκε το δοκάρι, έπειτα από ασίστ του Ιζάκ. Η Σουηδία είχε ανεβάσει τις γραμμές τις προκειμένου να ισοφαρίσει. Η Εθνική προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί λάθη στη μεσαία γραμμή, όπως και τους κενούς χώρους, για να πιέσει στην κόντρα και γινόταν με αυτό τον τρόπο επικίνδυνη.

Την ίδια ώρα ο Τζόλης πέρασε στη θέση του Δουβίκα, ο οποίος φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Απ’ τα πόδια του Τζόλη προήλθε και το 2-0 της Ελλάδας στο 74′. Ο Τζόλης έκανε την κίνηση απ’ τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Παυλίδη, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ της Εθνικής. Το γκολ επικυρώθηκε έπειτα από αρκετή ώρα, καθώς το VAR εξέταζε περίπτωση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Η Σουηδία γρήγορα κατάφερε να απαντήσει και να μειώσει στο σκορ. Ο Φόρσμπεργκ έκανε το σουτ, ο Βλαχοδήμος δεν έδιωξε σωστά και ο Κουάιζον από κοντά έγραψε το 2-1.

Η Εθνική διαχειριζόταν μέχρι το φινάλε το προβάδισμά της, αν και η Σουηδία είχε μπει πάλι στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις μάλιστα είχε και τις ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, όμως ούτε ο Τζόλης (90+7′), αλλά ούτε και ο Βρουσάι (90+8′) κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο τέλος η Ελλάδα πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μπακασέτας, Δουβίκας (71′ Τζόλης), Παυλίδης (90+6′ Βρουσάι).

Σουηδία: Όλσεν, Γιόχανσον (76′ Κραφθ), Χελάντερ (88′ Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον (77′ Κάρισον), Όλσον, Σβάνμπεργκ (66′ Κουάιζον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι (88′ Τελάν), Ίζακ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί