Δωρεά σχολικών ειδών από την Παγκρήτια Τράπεζα

Περισσότερα από 300 παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχει υπό τη σκέπη της η «Διακονία Αγάπης», φορέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, παρέλαβαν σακίδια με σχολικό εξοπλισμό, δωρεά της Παγκρήτιας Τράπεζας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Η δράση καλύπτει οικογένειες που έχουν ανάγκη και υποστηρίζονται από το φορέα.

Στο πλαίσιο σύντομης τελετής που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της «Διακονίας Αγάπης» στο Ηράκλειο, τη δωρεά υποδέχτηκαν εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσσού κ. Πρόδρομος Ξενάκης και η υπεύθυνη επικοινωνίας του φορέα κα Κική Φανιουδάκη, οι οποίοι και ευχαρίστησαν την τράπεζα για την ευγενική πρωτοβουλία της. 

Την Τράπεζα εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής και Ψηφιακής Τραπεζικής, αρμόδιος για θέματα Marketing κος Αντώνης Βουράκης ο οποίος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συμμετοχή της Τράπεζας στην αλυσίδα αλληλεγγύης και στο σημαντικό και ιδιαίτερα δύσκολο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, επισημαίνοντας:  «Ελπίζουμε η μικρή αυτή συνδρομή μας με μια γεμάτη σχολική τσάντα να είναι μια καλή αρχή για μια διαδρομή συσσώρευσης γνώσεων από τους μικρούς μας φίλους, αλλά και συναισθημάτων αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που, και τα δύο, αποτελούν απαραίτητα εφόδια στην πορεία της ζωής τους».

Η «Διακονία Αγάπης» 

Η «Διακονία Αγάπης» υποστηρίζει καθημερινά μέλη της τοπικής κοινωνίας που έχουν ανάγκη, με δωρεάν παροχή τροφίμων, ρουχισμού, υπόδησης και ειδών οικιακής χρήσης. Σήμερα ο φορέας βοηθά σε μηνιαία βάση πάνω από 2.000 οικογένειες μέσω 39 εθελοντών οι οποίοι και υλοποιούν εξ ολοκλήρου τις δράσεις του, ενώ παράλληλα τροφοδοτεί με αγαθά σωφρονιστικά καταστήματα, Ιδρύματα, καθώς και νοσοκομεία σε Κρήτη, Αθήνα και Θήβα. 

Η Παγκρήτια Τράπεζα 

Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ιδρύθηκε το 1993 ως συνεταιριστική τράπεζα και σύντομα αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε κυρίως στο νησί της Κρήτης, αποτελώντας βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. 

Τον Ιούνιο του 2020 η Τράπεζα μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, διατηρώντας την Έδρα της στο Ηράκλειο. Έχει ενεργό ρόλο στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, υποστηρίζει την εξωστρέφεια και δίνει έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας. Σήμερα η Τράπεζα εξυπηρετεί περισσότερους από  220.000 πελάτες, διαθέτοντας περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δις ευρώ, ενώ διατηρεί δίκτυο 51 καταστημάτων Πανελλαδικά, στην πλειοψηφία τους στο νησί της Κρήτης την 3η δυναμικότερη περιφέρεια της χώρας ως προς την συνεισφορά της στο εγχώριο ΑΕΠ.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί