Η Αττική γη αποχαιρετά τον Μίκη, τον υποδέχεται η Κρήτη

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη, το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία τελευταία μέρα σήμερα να πουν το ύστατο χαίρε στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη.

Το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 14:00 για τον κόσμο που αγάπησε και θαύμασε τον Μίκη Θεοδωράκη και θέλει να τον αποχαιρετήσει.

Στις 15:00 θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι, ενώ στη συνέχεια η σορός του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων όπου και θα ταφεί αύριο, Πέμπτη.

Κατά την διάρκειά της επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια η σορός θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Πειραιά απ’ όπου ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τα Χανιά, όπου αναμένεται να φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης. Με αυτοκινητοπομπή θα προσεγγίσει την Δημοτική Αγορά Χανίων για να κατευθυνθεί στη συνέχεια, πεζή , προς τη Μητρόπολη Χανίων όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι στις 12 το μεσημέρι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο το μεσημέρι στις 13:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά. Στη συνέχεια θα ταφεί στο Κοιμητήριο του Γαλατά, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.

Μουσικό «αντίο» στις 12:00 στο μετρό στο Σύνταγμα

Την ίδια στιγμή, με ένα σεμνό μουσικό αντίο, θα αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη η ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες) σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, όταν η Αττική γη θα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, στο σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» τα μέλη της ΚΟΑ θα παίξουν αγαπημένα κομμάτια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Στο σταυροδρόμι των καθημερινών διαδρομών μας, δύο έμπειροι μουσικοί, ο συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστός πιανίστας και τραγουδιστής, Βαγγέλης Μπόντας και ο αναγνωρισμένος τσελίστας, Δημήτρης Γούζιος ερμηνεύουν, μεταξύ άλλων, τα χιλιοτραγουδισμένα: Αγάπη μου, Όμορφη πόλη, Μαργαρίτα μαγιοπούλα, Άρνηση και Νύχτα Μαγικιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί