Νέα μέτρα- τιμωρία: Μπλόκο στους ανεμβολίαστους σε εστίαση, καφέ, μπαρ, χώρους ψυχαγωγίας

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, ταξιδιώτες και φοιτητές. Δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ θα κάνουν μόνο οι εμβολιασμένοι

Σε σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων πολιτών που μεγάλο μέρος δραστηριοτήτων προχώρησε η κυβέρνηση που βλέπει το πολυδιαφημισμένο εμβολιαστικό της πρόγραμμα να καταρρέει και το νέο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται προ των πυλών.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Ο Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του

Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 και είναι τα εξής:

-Οι ανεμβολίαστοι πολίτες αποκλείονται από όλους τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των μπαρ, καθώς και από τα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα.

-Στα μοναδικά μέρη που θα μπορούν να εισέρχονται με την προϋπόθεση να έχουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, είναι τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα μουσεία. Οι χώροι αυτοί θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα είναι αμιγείς ή μεικτοί χώροι προκειμένου να αυξήσουν τη χωρητικότητά τους.

-Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν διαγνωστικά τεστ σε δημόσιες δομές, θα πρέπει να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουν.

Υποχρέωση για rapid test 

-Μέχρι τέλη Μαρτίου 2022, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό & δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά rapid test / εβδομάδα προς 10 ευρώ το ένα
 

-Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές  έχουν υποχρέωση για 2 εργαστηριακά rapid test  την  εβδομάδα, με δικό τους κόστος 10 ευρώ το ένα

-Οι ανεμβολίαστοι μαθητές: έχουν υποχρέωση για 2 self test την εβδομάδα, τα οποία θα τους χορηγούνται δωρεάν από το κράτος 

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Νέα μέτρα- τιμωρία: Μπλόκο στους ανεμβολίαστους σε εστίαση, καφέ, μπαρ, χώρους ψυχαγωγίας”

  1. δωρεάν υγεία τέλος;

    Βρήκαν ευκαιρία τον covid για να καταργήσουν εντελώς τη δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή όποιοις έχει κάποιο πρόβλημα ή θέλει να κάνει προληπτικές εξετάσεις, πρέπει να πάει σε ιδιώτες… Και αν είναι ανασφάλιστος δεν μπορεί. Δεν είμαστε σοβιετία εδώ, έτσι κύριε Κικίλια; Πρέπει να πληρώνουν τα πάντα, μέχρι και το rapid test.

  2. άδειασε μας τη γωνιά Κικίλια

    Τα εμβόλια μας τα έφερε πολύ αργά κύριε Κικίλια. Πολλοί ευπαθείς έχασαν τις δουλειές τους, το εισόδημά τους, την οικογενειακή τους ειρήνη, περιμένοντας τα εμβόλια, την ίδια στιγμή που εσύ εμβολιάστηκες και καμάρωνες, όπως καμαρώνεις με κάθε ευκαιρία φωτογράφισης. Άλλοι πάλι, επέλεξαν την αξιοπρέπεια και δεν τήρησαν τα μέτρα σας και πέθαναν. Την ίδια στιγμή άλλοι εκμεταλλεύονταν ατιμώρητα την κατάσταση και εσείς κυνηγούσατε τον κόσμο στο δρόμο. Να σου το πω και ξεκάθαρα: Με ανάγκασαν να φύγω από τη δουλειά γιατί δεν με χρειάζονταν πια. Γιατί την τηλεργασία την κάνουν και μόνοι τους. Εγώ έμεινα άνεργη στο λοκντάουν, εξαρτημένη από συγγενείς και άλλοι μπαινόβγαιναν σε σπίτια και έκαναν όλες τις δουλειές, Ό,τι και να λες δεν σε ακούει κανείς. Πήγαινε να βγάλεις καμιά ωραία φωτογραφία με τη βετεράνο επαγγελματία μοντέλο σου. Είσαι μισητός.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί