ΠΑΓΝΗ: Κλείδωσαν με λουκέτα όλες τις πόρτες, ακόμα και τις εξόδους κινδύνου!

Με λουκέτα κλείδωσε και πάλι όλες τις εισόδους – εξόδους του ΠΑΓΝΗ, πλην της κεντρικής, η διοίκησης του νοσοκομείου, προκαλώντας αντιδράσεις. Ήδη τίθεται θέμα ασφάλειας για προσωπικό και ασθενείς καθώς λουκέτα μπήκαν ακόμα και στις εξόδους κινδύνου, που έτσι μπλοκάρονται σε ένα ενδεχόμενο φωτιάς ή σεισμού.

Το θέμα τέθηκε υπόψιν της εισαγγελίας αλλά και της πυροσβεστικής του Ηρακλείου με επιστολή του σωματείου Εργαζομένων

Η επιστολή:

ΘΕΜΑ: «Τοποθέτηση λουκέτων σε όλες τις πόρτες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου»

Κύριε διοικητά, 

Για άλλη μία φορά, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με  αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο νοσοκομείο, πήρε την απόφαση και κλείδωσε με  λουκέτο όλες τις κεντρικές και περιφερειακές πόρτες καθώς και τις εξόδους κινδύνου του  νοσοκομειακού συγκροτήματος και άφησε μόνο την κεντρική πόρτα ανοιχτή για την είσοδο και  έξοδο εργαζομένων, ασθενών και συνοδών.  

Η διοίκηση φανερώνει ξανά ότι δεν έχει κανένα πλάνο προστασίας, καμία στρατηγική και  παίρνει τις ίδιες επικίνδυνες αποφάσεις οι οποίες ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. 

Αυτή η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου δημιουργεί ανασφάλεια και  επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού! Ειδικά σε μία περίοδο με έντονη  σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας! 

Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, όπως είναι το Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο, με πάνω από 2000 εργαζόμενους και εκατοντάδες ασθενείς και συνοδούς, να  εξυπηρετείται από μία μόνο είσοδο-έξοδο. Είναι αδιανόητο οι έξοδοι κινδύνου σε όλα τα κτίρια  να είναι κλειδωμένες με λουκέτο. 

Παρακαλούμε όπως προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να επανέλθει η  ασφάλεια σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί