Στο οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου στην Παλιανή ο Χάρης Μαμουλάκης


Το υπερσύγχρονο οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου στην Παλιανή, επισκέφτηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με σκοπό να ενημερωθεί για την πορεία οινοποίησης της φετινής χρονιάς.

Τον Χάρη Μαμουλάκη υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Η. Σταύρος Γαβαλάς, το μέλος του Δ.Σ. Τάσος Βρέντζος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Λαμπράκης και ο οινολόγος Γιάννης Χαρκούτσης, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τα τελευταία δεδομένα, τους στόχους, τις προβλέψεις αλλά και τις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου που είδε τη σοδειά του να καταστρέφεται από τους πρόσφατους καύσωνες που έπληξαν την Κρήτη.

«Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου πρωτοπορεί στον τομέα της οινοποίησης, παράγοντας εξαιρετικά κρασιά στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του οινοποιείου της στην Παλιανή και με τις παρεμβάσεις της, προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών» ανέφερε σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Χωρίς όμως στήριξη από την Πολιτεία, οι προσπάθειες δεν επαρκούν. Επιβάλλεται η Κυβέρνηση να πάψει να αδιαφορεί και να ενισχύσει σημαντικά αυτόν τον πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας. Από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας.».

Κατά την επίσκεψη του Χάρη Μαμουλάκη, συζητήθηκαν και ζητήματα που άπτονται της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η ανάγκη διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής με τον τουριστικό κλάδο, αλλά και οι προοπτικές που διαγράφονται για το ελαιόλαδο. Εκφράστηκε επίσης η έντονη ανησυχία για την έλλειψη χρηματοδότησης της «απόσταξης κρίσης» από την Πολιτεία, ένα μέτρο που θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τις δεξαμενές της Ένωσης, που λόγω της πανδημίας και της μειωμένης τουριστικής κίνησης της προηγούμενης περιόδου, παραμένουν γεμάτες. Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε επίσης και με εργαζόμενους του οινοποιείου, καθώς και με παραγωγούς που παρέδιδαν τα σταφύλια τους, παρακολουθώντας όλη τη διαδικασία της παράδοσης – παραλαβής.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου κατέθεσαν πριν λίγες ημέρες και σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με την οποία ζητούν την άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των αγροτών του ν. Ηρακλείου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί