Ιαπωνία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους μετά τις βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν σήμερα πλημμύρες και κατολισθήσεις στη δυτική Ιαπωνία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και δύο να αγνοούνται.

Οι αρχές του διαμερίσματος της Χιροσίμας και του βόρειου τμήματος της νήσου Κιούσου εξέδωσαν συναγερμό για την εκκένωση των περιοχών.

Στο πλαίσιο αυτού του συναγερμού, περίπου 1,4 εκατομμύριο κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν αμέσως τις οικίες τους, μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Από την πλευρά της, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας JMA έκανε λόγο για πρωτοφανή επίπεδα βροχής σε αυτήν την περιοχή.

Σε πλάνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, καταγράφεται η διάσωση ανθρώπων με σωστικές λέμβους σε δρόμους, που έχουν κατακλυστεί από το νερό, στην πόλη Κουρούμε (διαμέρισμα Φουκουόκα).

Μια γυναίκα 59 ετών πέθανε και άλλα δύο μέλη της οικογένειάς της αγνοούνται στο Ούνζεν (διαμέρισμα Ναγκασάκι, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία), αφότου δύο σπίτια καταπλακώθηκαν από όγκους λάσπης, έπειτα από κατολίσθηση, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο.

«Περισσότεροι από 150 στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες έχουν σταλεί για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος Τακούμι Κουμασάκι.

«Αναζητούν τους αγνοουμένους, έχοντας επίσης την προσοχή τους για το ενδεχόμενο κατολισθήσεων, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται», εξήγησε.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετές ημέρες σε μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί