Σύγκρουση αεροσκαφών σε αεροδρόμιο του Τόκιο – Πέντε νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο καθώς αεροπλάνο της Japan Airlines κατά τη διαδικασία προσγείωσης συγκρούστηκε με μικρότερο αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής όπως δείχνουν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο αεροπλάνο της Japan Airlines επέβαιναν 379 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα.

Όπως φαίνεται στα βίντεο το αεροπλάνο της Japan Airlines έχει προσγειωθεί στον διάδρομο και ξαφνικά φέρεται να συγκρούεται με ένα μικρότερο αεροπλάνο ενώ συνεχίζει φλεγόμενο να κυλά στον διάδρομο. Οι πληροφορίες πάντως για το πώς ακριβώς συνέβη το αεροπορικό δυστύχημα είναι ακόμα συγκεχυμένες.

Οι πληροφορίες στα ΜΜΕ επιβεβαίωσαν στη συνέχεια ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο Airbus A350 της Japan Airlines απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος πριν οι φλόγες το τυλίξουν πλήρως και τελικά το καταστρέψουν.

Αντίθετα, έχει επιβεβαιωθεί ότι 5 από τους 6 επιβαίνοντες στο Bombardier Dash 8-300 είναι νεκροί, ενώ ο πιλότος κατάφερε να βγει από το παράθυρο σοβαρά τραυματισμένος.

Οπτικό υλικό δείχνει φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα του αεροσκάφους. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης έκλεισαν προσωρινά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί