Χτύπησε 42αρια ο υδράργυρος, ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία

Με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αυξάνεται το αίσθημα δυσφορίας στα κέντρα.

Ένας παρατεταμένος καύσωνας πλήττει τη χώρα, με τις υψηλές θερμοκρασίες να αναμένεται να παραμείνουν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, κινητοποιώντας τις αρμόδιες αρχές για την προστασία των πολιτών. 

Σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo, επικράτησαν ιδιαίτερα υψηλές μέγιστες σε ολόκληρη τη χώρα. Με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σε όλα τα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας ο υδράργυρος ξεπέρασε σε κάποιον μετεωρολογικό σταθμό τους 40 βαθμούς Κελσίου, όπως καταγράφηκε από 63 σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα

Την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες που θα κυμανθούν στους 42-44 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το meteo, θα υπάρχει αυξημένο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυξημένο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας στα κέντρα. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων σε ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 18 έως 42-44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 38 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 41-42 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί