Αν. Ξανθός: Πολιτική αλλαγή για να σωθεί το ΕΣΥ και η κοινωνία (Ηχητικό)

«Πρέπει να απαλλαγούμε από την επικίνδυνη και τοξική διακυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Μόνο το προοδευτικό πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί και στον τελευταίο πολίτη της χώρας, την ισότητα στην πρόσβαση, την καθολικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και των ασθενών», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. 

«Για να διασφαλίσουμε τη συνοχή και την αξιοπρέπεια της κοινωνίας, αλλά κυρίως για να υπάρξει παρακαταθήκη από την πανδημία και τη διαχείρισή της με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, πρέπει να πείσουμε διαχέοντας την αλήθεια στην κοινωνία για το διαφορετικό πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης. 
     
Για να αντιμετωπιστεί ο ζόφος αυτής της περιόδου, η διαρκώς αυξανόμενη ανασφάλεια των ανθρώπων για την επιβίωσή τους, την υγεία τους, το εισόδημα και την εργασία τους, χρειάζεται πολιτική ανατροπή. Πρέπει με συγκεκριμένο τρόπο, με πειθώ πολιτική, με εξωστρέφεια, με ανοιχτές εκδηλώσεις, με συζητήσεις και με περιοδείες να αντιμετωπίσουμε αυτό το μούδιασμα της κοινωνίας και να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Για να το πετύχουμε χρειάζονται επίσης συγκεκριμένες πρωτοβουλίες  και προς τα άλλα κόμματα της ευρύτερης προοδευτικής αντιπολίτευσης, όπου υπάρχουν κοινές προσεγγίσεις. Για παράδειγμα, τώρα που τίθεται η συζήτηση για ιδιωτικοποιήσεις στο ΕΣΥ, για συγχωνεύσεις  νοσοκομείων, πρέπει να υπάρξει ένα σθεναρό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο το οποίο θα αντιστρατεύται αυτή την πολιτική. Το Μέτωπο αυτό θα λέει: Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ που κράτησε όρθια την κοινωνία. Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ που παρά τις αντιξοότητες και τα διαχρονικά προβλήματα απέδειξε την αξία του στα δύσκολα. 

Είναι σαφές ότι για να υπάρξει πολιτικό σχέδιο ενδυνάμωσης του ΕΣΥ, πρέπει να υπάρχει προγραμματική, ιδεολογική, κοσμοθεωρητική και αξιακή ταύτιση με αυτή τη δυνατότητα. Αποδείχθηκε ότι το νεοφιλελεύθερο συντηρητικό σχέδιο, δεν θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ. Ούτε μπορεί να το κάνει με το στανιό και με την πίεση των εξελίξεων, αλλά ούτε με ταλαντεύσεις και με μισό μάτι μόλις περάσει η οξεία φάση, να επαναφέρει στο προσκήνιο τη λογική των περικοπών, των συγχωνεύσεων και της δημιουργίας ζωτικού χώρου σε ιδιώτες επενδυτές και σε ασφαλιστικές εταιρείες».   

Αναφορικά με το ζήτημα του εμβολιασμού, ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης που υπάρχει σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. 

«Χρειάζεται κοινωνική συστράτευση, όχι στοχοποίηση και εκφοβισμός της κοινωνίας. Η κυβέρνηση είναι σε πανικό εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και πρέπει να αντιληφθεί ότι η κρίση στην υγεία, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σε κλίμα διχασμού, στοχοποιώντας την αντιπολίτευση». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί