Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη – Εκκενώθηκαν σπίτια, επιχειρούν εναέρια μέσα (Βίντεο-Φωτογραφίες)

Πολύ μεγάλη παραμένει η φωτιά στο Κακοδίκι του δήμου Καντάνου-Σελίνου η οποία καίει πάνω από τρείς ώρες και έχει υποχρεώσει σε εκκένωση πέντε τουλάχιστον σπίτια που απειλούνταν από τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα μικρές εστίες στις γύρω περιοχές από το Κακοδίκι προς την Κάνδανο, και προς την Παλαιόχωρα. Όπως είπε στο zarpanews.gr ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης, στην περιοχή δεν φυσούν άνεμοι, οι θερμοκρασίες όμως είναι ιδιαίτερα υψηλές και η φωτιά επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι οτι  στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες από όλη την Κρήτη ενώ μεταβαίνουν ακόμη εννέα οχήματα για ενίσχυση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν πάνω από 50 πυροσβέστες ενώ στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί και εναέρια μέσα (3 ελικόπτερα από Χανιά, Ηράκλειο και Ελευσίνα) καθώς και μεγάλο ρωσικό αμφίβιο αεροσκάφος που ήρθε επίσης από την Αθήνα.

Η φωτιά καίει και σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Οι εστίες φωτιάς που έχουν δημιουργηθεί ολοένα και εξαπλώνονται, ενώ όπως ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία κάτι που καθιστά δύσκολη την κατάσβεσή του.

Το Κακοδίκι αποτελείται από διάσπαρτους οικισμούς και είναι το πιο “απλωμένο” χωριό του δήμου Καντάνου-Σελίνου.

https://twitter.com/udaba_/status/1410605210259521616?ref_src=twsrc%5Etfw

zarpanews

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη – Εκκενώθηκαν σπίτια, επιχειρούν εναέρια μέσα (Βίντεο-Φωτογραφίες)”

  1. Δήμος Σθένης

    Τρίβουν τα χέρια τους οι εταιρείες “της καταπράσινης ανάπτυξης”!!!! Κάποιες τσέπες θα φουσκώσουν από τις μίζες για άδειες, κάποιοι νόμοι θα ψηφιστούν για να παραβιαστούν λόγω ανάπτυξης, κάποιοι θα εγγυηθούν πως οι δασικές εκτάσεις θα αποκατασταθούν, ενώ πίσω απ’ αυτά οι διάφοροι “επενδυτές” τρίβουν τα χέρια τους, οι ενδιαφερόμενοι βιομήχανοι θα ετοιμάζουν τις σκ@τούλες τους για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς τους, οι “επιχειρηματίες” θα τσιμεντώνουν τα καμένα, οι “πετσοταϊσμένοι και οι ελπίζοντες της ουράς” θα μουγγαθούν ή θα ξαναβουτήξουν στη λάσπη τους περιμένοντας, και οι “ονειροκασπιταλιστές” θα καταπίνουν, μηρυκάζοντας το σανό τους και κοιτάζοντας με το βοϊδόματο τις εξελίξεις, ως “ιδιώτες” (με την αρχαία ελληνική σημασία της λέξης: ιδιώτης = ηλίθιος – ψάξτε και κανένα λεξικό! Όλα έτοιμα τα θέλετε!!!).
    Για πόσο θα ‘ναι όλα ωραία και καλά;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί