Θεατρική παράσταση από το Πολυδύναμο Κέντρο Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Χθες βράδυ κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα Χανιά με αφορμή τη δημοσιοποίηση λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά και την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου) με την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης «Κοίτα τους» στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Το έργο είναι του Μ. Ποντίκα και παραχωρήθηκε αποκλειστικά για την παρουσίασή του από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας, Κρήτης με έδρα τα Χανιά του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ,  σε καλλιτεχνική επιμέλεια, συρραφή και διασκευή της εθελόντριας Φαίης Ψωμαδάκη. Το «Κοίτα τους» υιοθετεί τη σπονδυλωτή διάρθρωση επεισοδίων για τη γελοιογράφηση καταστάσεων της ελληνικής κοινωνίας, που λειτουργούν ως αναπαραστατικός καθρέφτης της εποχής του συγγραφέα. Το έργο παροτρύνει να στρέψουμε το βλέμμα αφενός στην ελληνική οικογένεια που, ελλείψει σεβασμού και επικοινωνίας, ανατροφοδοτεί προβληματικές συμπεριφορές και αφετέρου, στους παραδομένους στην έλξη του χρήματος ανθρώπους, που επιδιώκουν την απόκτησή του με κάθε κόστος. 

Συνδιοργανωτές ήταν η «Περιφέρεια Κρήτης», ο «Δήμος Χανίων» και η «ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ».

Στο εγχείρημά μας αυτό αρωγοί ήταν οι εθελοντές και χορηγοί που μας υποστηρίζουν και αποδεικνύουν έμπρακτα την αναγνώριση της προσφοράς του Πολυδύναμου Κέντρου Χανίων στην τοπική κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστούμε θερμά τη Φαίη Ψωμαδάκη, ηθοποιό & μουσικό για την καλλιτεχνική επιμέλεια, την προετοιμασία όπου παίξαμε, γνωριστήκαμε και ονειρευτήκαμε  όλοι μαζί για αρκετό καιρό και για την επιτυχημένη παρουσίαση της  θεατρικής παράστασης. Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε θερμά τους Δασκαλάκη Eλευθερία, φοιτήτρια Βιολογίας και Αλισαβάκη Βασίλειο, Tattoo artist οι οποίοι επιμελήθηκαν και ζωγράφισαν τα σκηνικά. Επίσης, τον Καπενεκάκη Νάκο, τεχνικό για το στήσιμο σκηνικών, ήχο και φώτα, τον Μαρκάκη Νίκο, σκηνοθέτη – σεναριογράφο στους φωτισμούς και στη μουσική, τον Λεβεντέλη Μανώλη, σκηνοθέτη – κινηματογραφιστή για τη μαγνητοσκόπηση και τον Πέτρο Βλαμάκη για την κατασκευή των ξύλινων σκηνικών. 

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την «εν.σταση τέχνης» η οποία μας παραχώρησε σκηνικά, σκηνικά αντικείμενα και φώτα, τον Θεόδωρο Αποστολάκη για τη δωρεάν 25 λαμπάδων, την «Εκτυπώσεις – Χαρτοπωλείο Γιαννουδάκη» για τη δωρεάν εκτύπωση των προσκλήσεων, την «Παναγιωτάκη Ξυλεία» για τη χορηγία ξυλείας προκειμένου να κατασκευαστούν τα σκηνικά και τις «Κέντρο Χρώματος Χανιά» και «Μπατσαρισάκης Center» για τη δωρεά χρωμάτων προκειμένου να βαφτούν. 

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Χανίων, οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στα έντεκα χρόνια λειτουργίας του κέντρου και δόθηκε ένα αναμνηστικό δώρο το οποίο δημιούργησαν τα μέλη της ομάδας εφήβων και τα μέλη της ομάδας οικογένειας. 

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5035309 είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί